Copiii cu părinți plecați in străinătate, in excursie de o zi prin Sibiu

Un grup de elevi sibieni care au părinți plecați la muncă in străinătate a beneficiat săptămana trecută de o excursie gratuită de o zi prin județ.

Elevii, de la școala ardeleană „C.I. Motas” sunt beneficiari ai proiectului „Solidari cu copiii singuri acasă” derulat de Fundația Europeană pentru Consultanță, Implementare și Dezvoltare in parteneriat cu Arhiepiscopia Sibiului.

Excursia a vizat obiective precum parcurile tematice „Castelul de Lut” și „Povestea Calendarului” din Porumbacu de Sus precum și „Casa Intoarsă de la Avrig” (Brambura Park).

Activitatea se inscrie in categoria de activități recreative si de socializare, menite sa ofere copiilor inscriși in proiect oportunitatea de a vizita locuri noi, de a socializa si a petrece timp impreună cu colegii, in afara programului școlar, se arată pe site-ul Mitropoliei Ardealului.

Proiectul „Solidari cu copiii singuri acasa” este finanțat prin FONDUL SOCIAL EUROPEAN, Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară 6 – Educație și competențe, avand ca Obiectiv Specific 6.2. Creșterea participării la invățămantul ante-preșcolar și preșcolar, in special a grupurilor cu risc de părăsire timpurie a școlii, cu accent pe copiii aparținand minorității roma și a celor din mediul rural.

 

Foto credit: Mitropolia Ardealului


Sursa: Basilica.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 163

Id: 79180

Data: Sep 22, 2023

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).