Protoieria Sector 6 Capitală a ajutat peste 300 de copii cu ghiozdane și rechizite

Protoieria Sector 6 Capitală a oferit miercuri ghiozdane complet echipate pentru 300 de copii ai căror părinți nu reușeșesc să le asigure acestora rechizitele necesare pentru studii.

Acţiunea a avut loc la sediul protopopiatului și a fost precedată de o slujbă de binecuvantare oficiată de Pr. Ionuț Tutea, consilier eparhial in cadrul Sectorului Social-filantropic și misionar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, și de Pr. Cătălin Dabu, Protopopul Protoieriei Sector 6 Capitală.

Scopul proiectului este de a diminua abandonul școlar și de a sprijini familiile cu posibilități materiale reduse.

„Am ales să organizăm la sediul Protoieriei Sector 6 Capitală o activitate social-filantropică pentru a oferi pe această cale un dar micuților cetățeni ai Capitalei. Acest cadou a constat in oferirea a cate unui ghiozdan complet echipat cu rechizite școlare. Am echipat in acest sens 300 de ghiozdane”, a spus Pr. protopop Cătălin Dabu.

Pr. consilier eparhial Ionuț Tutea a declarat pentru Trinitas TV că acţiunile de acest tip sunt organizate la indemnul Patriarhului Daniel.

„Evenimentul se inscrie intr-o tradiție la nivelul Protoieriei Sector 6 Capitală prin aceea că la fiecare inceput de an, răspunzand indemnului Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, parohiile se mobilizează și pregătesc daruri pentru copiii din cuprinsul lor”.

„Peste 300 copii au primit ghiozdane complet echipate, astfel incat inceputul de an școlar să nu reprezinte o problemă pentru ei, dar mai ales pentru părinții lor cu lipsuri materiale”.

Activitatea a fost organizată și in contextul sărbătoririi Zilelor Bucureștiului.

Foto credit: Trinitas TV / captură YouTube


Sursa: Basilica.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 76

Id: 79184

Data: Sep 22, 2023

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).