Crosul Inimilor Mari: Peste 1000 de persoane au susținut Centrul de ingrijiri paliative „Sf. Hristofor”

Peste 1000 de persoane au alergat samnătă la „Crosul Inimilor Mari”, organizat cu scopul strangerii de fonduri pentru construcția Centrului de ingrijiri paliative pediatrice „Sfantul Hristofor” din localitatea clujeană Sannicoară.

Evenimentul a fost organizat de Asociația Studenților Creștini Ortodocși Romani – Filiala Cluj Napoca in Parcul Central „Simion Bărnuțiu” din Cluj.

Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul le-a transmis participanților un mesaj de binecuvantare din partea Mitropolitului Andrei al Clujului și le-a adresat acestora un scurt cuvant duhovnicesc, in care a apreciat eforturile tuturor celor implicați in eveniment.

„Crosul Inimilor Mari” a fost impărțit in două secțiuni: „Marele Cros” pe o distanță de 5 km și „Micul Cros” pe distanța de 800 m și dedicat copiilor sub 14 ani.

In paralel, au fost organizate ateliere practice de brățări, tir cu arcul, facepainting�și�altele.

Manifestarea s-a incheiat cu sesiune de premiere și cu un scurt moment artistic susținut de trupa „Sunătoare” și grupul „Prieteni de poveste”.

In organizarea evenimentului, aflat la prima ediție, s-au mai implicat Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului și Primăria Municipiului�Cluj-Napoca.

Centrul de ingrijiri paliative pediatrice „Sfantul Hristofor”

Piatra de temelie a centrului a fost sfințită in data de 13 octombrie 2022, de Inaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, și Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului.

Lucrările de construcție avansează considerabil, in prezent lucrandu-se la armarea și turnarea plașeului peste mansardă.

Cei care doresc să contribuie la construcția centrului o pot face prin donații lunare in valoare de 2 euro, trimițand SMS la numărul 8845, cu textul JOY.

De asemenea, sunt acceptate donații in conturile Asociația „Sfantul Nectarie” Cluj:

Lei: RO83BTRLRONCRT00C6603105

Euro: RO25BTRLEURCRT00C6603103

Vezi și:

Mangaiere pentru ingeri: Arhiepiscopia Clujului construiește un centru de ingrijiri paliative pentru copii

Foto credit: Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului


Sursa: Basilica.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 31

Id: 81205

Data: Jun 11, 2024

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).