De sarbatoarea Sfintei Parascheva, Arhiepiscopul Buzaului a sfințit noul sediu al Protoieriei Focșani I

Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian a oficiat joi Sfânta Liturghie la Catedrala Unirii din Focșani și a sfințit noul sediu al Protoieriei Focșani I.

În cadrul liturghiei, Arhiepiscopul Buzăului a vorbit despre viața plină de smerenie a Sfintei Cuvioase Parascheva, despre descoperirea moaștelor ei și aducerea lor la Iași în urmă cu 380 de ani.

A fost oficiată slujba de pomenire pentru ctitorii trecuți la cele veșnice. Corul Psaltic Misionar „Sfântului Roman Melodul” al Eparhiei a dat răspunsurile la strană.

După liturghie, arhiepiscopul a sfințit noul sediu al Protoieriei Focșani I. Au participat consilieri eparhiali, protopopi, clerici, oficialități locale și sprijinitorii proiectului.

Ierarhul i-a felicitat pe toți cei implicați și i-a oferit Protopopului Aurel Boțan Diploma de vrednicie „Episcopul Chesarie”. Petrișor Horeică, reprezentantul firmei care realizat lucrările de construcție, a primit Hrisovul de binecuvântare „Sfântul Mucenic Sava de la Buzău”.

Noul sediu al Protoieriei Focșani I îl înlocuiește pe cel inițial, care a fost demolat în urma unei expertize de specialitate. Clădirea nouă păstrează proporțiile vechiului sediu.

Proiectul de reconstruire a fost coordonat de Părintele Protopop Aurel Boțan. La el au contribuit Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei, Consiliul Local Focșani, Secretariatul de Stat pentru Culte, parohiile și mănăstirile din protopopiat.

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).