De Sfantul Andrei, Arhiepiscopul Casian a premiat un campion paralimpic și mai mulți tineri din eparhie

Atletul Mircea Marian Petria calificat la Jocurile Paralimpice 2020, a fost premiat de Arhiepiscopul Casian sâmbătă după slujba oficiată în Catedrala din Galați împreună cu alți cinci ierarhi români.

Tot de Sfântul Andrei ierarhul a oferit și altor 25 de elevi şi studenţi din eparhie Diploma „Vrednicia andreiană pentru tineri”, premii în bani şi cărţi religioase.

Arhiepiscopul Dunării de Jos i-a premiat pentru performanţe şcolare deosebite la olimpiade şi concursuri naţionale şi internaţionale pe diverse domenii de cercetare ştiinţifică, informează Eparhia pe pagina de Facebook.

IPS Casian cu tinerii premiați. ©Arhiepiscopia Dunării de Jos

Sfântul Apostol Andrei este considerat ocrotitorul Galațiului și al întregii Eparhii a Dunării de Jos. Cu prilejul acestei sărbători au fost organizate mai multe manifestări culturale și religioase. Moaștele Sfântului Sfântului Ierarh Grigorie Dascălul de la Mănăstirea Căldăruşani se află la Catedrala din Galați unde sute de credincioși au mers să le aducă cinstire.

Sfânta Liturghie a fost oficiată sâmbătă de un sobor de arhierei, preoţi şi diaconi, din care au făcut parte IPS Petru, Mitropolitul Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor, IPS Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, PS Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud, PS Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, PS Visarion, Episcopul Tulcii şi PS Emilian Crişanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Aradului.

Foto credit: Arhiepiscopia Dunării de Jos

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 58

Id: 68406

Data: Nov 30, 2019

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar