Demisolul Facultatii de Teologie Ortodoxa din Bucuresti va fi reabilitat si modernizat

La demisolul Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” a Universităţii din Bucureşti (FTOUB) au loc lucrări de reabilitare şi modernizare.

Lucrările au început în 2019 cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.

Pr. Prof. Ioan Moldoveanu, decanul instituţiei de învăţământ, a prezentat pentru Basilica.ro care este stadiul proiectului, dar şi utilitatea acestuia.

Demisolul se întinde pe o suprafaţă de 1400 metri pătraţi desfăşuraţi şi este proiectat să devină un spaţiu modern pentru studenţii înscrişi la specializarea Artă Sacră.

„Vor fi amenajate spaţii de laborator, atelier pentru pictură, conservare, restaurare şi un spaţiu expoziţional extrem de modern”.

Lucrările au loc „în urma unei consolidări” efectuate la clădirea facultăţii în ultimii 20 de ani.

Părintele decan a precizat că proiectul este „supervizat de Universitatea din Bucureşti”, iar valoarea acestuia este de „aproximativ un milion de euro”.

„Nu este o simplă renovare. S-a dat jos totul până la cărămidă, se schimbă infrastructura, podelele, tavanele, vor apărea uşi noi, finisaje noi şi vor fi amenajate şi  spaţii de toaletă. Va fi poate cel mai modern din spaţiile pe care le deţin facultăţile de teologie din ţară”, a afirmat Părintele Ioan Moldoveanu.

Conform decanului, proiectul se execută în două faze de construcţie.

„Suntem la sfârşitul primei faze de renovare totală. Urmează în curând licitaţia pentru a doua fază a proiectului, cea în care vor avea loc finisajele. În prima parte a anului viitor se va încheia licitaţia şi se vor relua lucrările”.

Decanul FTOUB a adus mulţumiri Patriarhului Daniel, care „supervizează proiectul aproape săptămânal”, Pr. Mihai Aurel, Vicar Administrativ al Arhiepiscopiei Bucureştilor, pe care l-a numit „interfaţa” dintre Patriarhie – Facultate – Universitatea Bucureşti – Constructor, şi Universităţii din Bucureşti pentru sprijin.

Pr. Ioan Moldoveanu şi-a manifestat recunoştinţa şi faţă de arhitect şi constructor. El a mai menţionat că echipa de muncitori a firmei de construcţii a lucrat inclusiv în perioada incertă cauzată de epidemie, pentru respectarea graficului.

Foto credit: Basilica.ro


Urmărește-ne și pe Twitter: @AgentiaBasilica și @BasilicaPhotos!

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 18

Id: 71582

Data: Oct 13, 2020

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar