Distinctii pentru 18 directori de scoli din Iasi

În cadrul manifestării, prof. Camelia Gavrilă, inspectorul şcolar general, a premiat cu distincţia „Gheorghe Asachi“ 18 directori de şcoli şi licee din judeţ, printre care s-a aflat şi pr. Dragoş Bahrim, directorul Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Vasile cel Mare“ din Iaşi.

La eveniment a fost prezent şi Înalt Preasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, care a rostit un scurt cuvânt despre ce înseamnă vocaţia de dascăl, făcând referire la o întâmplare din viaţa Preafericitului Patriarh Teoctist: „Am avut binecuvântarea să stau aproape 20 de ani în preajma vrednicului de pomenire patriarh Teoctist, care, în fiecare zi, îl pomenea în convorbirile sale pe învăţătorul satului natal, o persoană care i-a marcat viaţa şi pe care îl numea «profesorul meu universitar». Acest învăţător, cu multă insistenţă, i-a convins pe părinţii viitorului patriarh, deşi aveau 11 copii, să-l ajute să facă şcoală. Cred că aceasta este menirea unui adevărat dascăl şi rog pe Bunul Dumnezeu să vă dăruiască aceeaşi putere şi credinţă nezdruncinată ca ale învăţătorului din Tocilenii Botoşanilor“.

În cadrul evenimentului a avut loc şi un concert de colinde, susţinut de elevi de la Seminarul Teologic Ortodox „Sf. Vasile cel Mare“ Iaşi, de la Colegiul de Artă „O. Băncilă“ Iaşi, de la Şcoala Normală „Vasile Lupu“ Iaşi şi de la Palatul Copiilor Iaşi. (T. Rusu)


sursa: doxologia.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 339

Id: 27063

Data: Dec 21, 2012

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar