Şedinte preotesti in trei protopopiate din MMB

La sediul Protopopiatului Ceahlău s-a desfăşurat ieri şedinţa lunară administrativă. Tema cu titlul "Flagelul drogurilor şi alcoolismul, boală a zilelor noastre" a fost prezentată de pr. Ioan Valentin Anghel de la parohia Potoci. După cum a relatat pentru Radio TRINITAS pr. Mihai Damian, protopop al Protopopiatului Ceahlău, dacă înainte de 1989 România era o ţară de tranzit pentru traficanţii de droguri, acum există şi consumatori în rândul populaţiei. "Preoţii trebuie să atenţioneze atât părinţii, cât şi copiii pentru a preveni consumul de droguri", a explicat pr. protopop Mihai Damian.

Preoţii din Protopopiatul Darabani s-au reunit ieri în şedinţă lunară. Tema cu titlul "Catehezele despre Botez ale Sfântului Ioan Gură de Aur" a fost susţinută de pr. Costel Rumega de la parohia Rădăuţi - Prut. După expunerea temei, au avut loc discuţii pe marginea subiectului, fiind efectuată programarea parohiilor în vederea realizării inventarului. "S-a făcut apel pentru ajutorarea părintelui Vasile Florariu, în acest sens vor fi organizate colecte la parohii în zilele de 14 şi 15 august", a declarat pr. Constantin Pânzariu, protopop al Protopopiatului Darabani.

Tot ieri a avut loc întrunirea preoţilor din Protopopiatul Huşi, cu binecuvântarea Preasfinţitului Corneliu, Episcopul Huşilor. Tema şedinţei a fost pregătită de către pr. Marcel Ilicea (referent) de la parohia Bogdăneşti şi de pr. Ştefan Butnaru (coreferent) de la parohia Avereşti şi s-a intitulat "Preotul în biserică şi în lume. Împliniri, probleme, perspective". "Preoţii care au prezentat tema conferinţei şi cei care au luat cuvântul pe marginea referatului s-au axat mai mult pe aspectul practic al activităţii preoţeşti. În partea a doua a întrunirii, preoţii au fost informaţi cu privire la donaţiile pentru construirea Catedralei Mântuirii Neamului şi la colecta care se va desfăşura. La finalul conferinţei, a fost săvârşită pomenirea vrednicului de pomenire preot Alexandru Vâjianu", a relatat pr. Ioan Petru, protopop al Protopopiatului Huşi.

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Evanghelia zilei