Elevii Seminarului Teologic Ortodox Sfantul Gheorghe au vestit Nasterea Domnului

În seara zilei de luni, 17 decembrie 2012, în sala mare a Teatrului „Mihai Eminescu“ din Botoşani, elevii Seminarului Teologic Ortodox Liceal „Sf. Gheorghe“ au vestit Naşterea Domnului printr-un concert de colinde.

La spectacol au participat pr. prof. Grigore Diaconu, director al Seminarului Teologic „Sf. Gheorghe“ din Botoşani, cadrele didactice ale seminarului şi mulţime de preoţi şi credincioşi.

Spectacolul a debutat cu piesa de teatru „Naşterea Domnului“ jucată de elevii seminarişti, coordonaţi de pr. prof. Vizitiu Visarion. A urmat Corul „Biruitorii“, dirijat de pr. prof. Constantin Zăiceanu, care a interpretat colindele „Naşterea Domnului“, „În seara de Moş Ajun“ şi „Leru-i ler“. A intrat, apoi, în scenă corul de muzică psaltică „Filotheos“, dirijat de Bulboacă Gheorghe, elev în clasa a XI-a A, al cărui repertoriu a fost format din colindele „Trei Crai de la Răsărit“, „Toaca-n cer“ şi „În oraşul Betleem“. După recitalul Corului „Doruleţul“, dirijat de pr. prof. Constantin Zăiceanu, au urmat soliştii Maria Bălineanu, Tatiana Ilaşi şi Constantin Beleciu, spectacolul finalizându-se cu „Obiceiurile tradiţionale de iarnă“, moment la care elevi ai seminarului, coordonaţi de Petru Abălaşei, au prezentat „Dansul ursului“ şi alte obiceiuri specifice Anului Nou.

La final, pr. prof. Grigore Diaconu, director al Seminarului Teologic „Sf. Gheorghe“, a apreciat concertul ca fiind „o reuşită a elevilor seminarului nostru şi a profesorilor noştri. Colindele fac parte din viaţa noastră bisericească şi sunt creaţia cea mai frumoasă a poporului nostru prin care poporul a teologhisit Naşterea Domnului.“ La rândul său, pr. prof. Partenie Apostoaie a declarat că „acest concert ne reaminteşte faptul că Dumnezeu cel bun ne binecuvântează cu tineri valoroşi, frumoşi la suflet şi pe noi, profesorii, ne responsabilizează pentru că trebuie să îi învăţăm pe aceşti tineri să-L iubească pe Dumnezeu şi tot ce este frumos“. (C. Neculeac)


sursa: doxologia.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 361

Id: 26979

Data: Dec 19, 2012

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar