Episcopul Macarie la Pangarați: Simeon și Amfilohie, doi sfinți dintre noi

Preasfințitul Părinte Macarie, Episcopul Ortodox Român al Europei de Nord, a slujit sâmbătă la Mănăstirea nemțeană Pângărați, cu prilejul serbării ocrotitorilor ei: Sfinții Simeon și Amfilohie.

PS Macarie la hramul Mănăstirii Pângărați. ©Doxologia/Pr. Silviu Cluci

Ierarhul a subliniat că „bucuria sărbătorii îndoite” este mai intensă întrucât cei doi „sunt doi sfinți dintre noi, sunt doi sfinți care s-au sfințit în mijlocul poporului nostru”.

Sunt doi sfinți care ne arată că vocația fiecărui popor este de a naște sfinți, sunt doi sfinți care ne arată că poporul nostru a odrăslit și odrăslește sfinți, iar aceasta este vocația lui, de a da și de a împărtăși roadele Duhului Sfânt, pline de adevăr și bucurie.

PS Macarie vorbește despre Sf. Simeon și Amfilohie la hramul Mănăstirii Pângărați. ©Doxologia/Pr. Silviu Cluci

Sfânta Liturghie a fost urmată de oficierea unei slujbe de pomenire la mormântul părintelui Teofil Lefter, fostul stareț al Mănăstirii Pângărați, notează Doxologia.

PS Macarie oficiază o slujbă de pomenire la mormântul părintelui Teofil Lefter, fostul stareț al Mănăstirii Pângărați. ©Doxologia/Pr. Silviu Cluci

Părintele Teofil a trecut la cele veșnice în anul 2012, de praznicul Întâmpinării Domnului, după 25 de ani de vieţuire în monahism, fiind înmormântat lângă noua biserică a mănăstirii.

Foto credit: Doxologia / Pr. Silviu Cluci

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 43

Id: 67906

Data: Sep 8, 2019

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Evanghelia zilei