Episcopul Salajului a instalat stareț pentru noua manastire din municipiul Zalau

Episcopul Petroniu l-a instalat duminică pe primul stareț al Mănăstirii „Tuturor Sfinților” din Zalău, Protos. Rafael Blejan.

Ceremonia a avut loc după Sfânta Liturghie, oficiată de Episcopul Sălajului la Altarul de vară, pe locul în care urmează să fie construită biserica noului așezământ monahal.

Din soborul de preoți slujitor au făcut parte Arhim. Mina Pletosu, exarhul mănăstirilor din Episcopia Sălajului, Arhid. Ionică Torcoș, secretarul eparhial al Episcopiei Sălajului și Pr. Grigore Vid, protopopul Zălaului.

În cuvântul adresat, ierarhul a vorbit despre pocăință și mântuirea individuală a fiecăruia prin Biserică în perspectiva judecății universale.

„Între sfinți au fost foarte mulți păcătoși, însă s-au căit pentru păcatele lor și au ajuns la sfințenie”, a subliniat Părintele Episcop.

„Să avem nădejdea dreaptă că Hristos ne așteaptă, chiar dacă greșim ținta, să revenim”, a adăugat ierarhul la final.

După slujbă, Părintele Episcop a sfințit cele două clopote ale noului lăcaș de cult.

La final, noul stareț al Mănăstirii „Tuturor Sfinților” i-a mulțumit ierarhului pentru tot sprijinul arătat de-a lungul timpului și pentru încrederea oferită.

Așezământul monahal a fost înființat la 13 februarie 2014, ca urmare a hotărârii Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Clujului, Maramureșului și Sălajului.

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).