Examen de capacitate preoteasca in Arhiepiscopia Iasilor

Examenul de capacitate preoţească pentru absolvenţii de Teologie din Arhiepiscopia Iaşilor care doresc să ocupe un post clerical în cadrul eparhiei a debutat ieri, 3 decembrie, în Sala „Dr. Iustin Moisescu“ a Centrului eparhial Iaşi, cu susţinerea probei scrise.

Mai multe detalii despre această prima probă a concursului, dar şi despre întreaga modalitate de organizare a examenului ne-a oferit pr. prof. dr. Ion Vicovan, decanul Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae“ din Iaşi şi membru în comisia de examinare: „Concursul de capacitate preoţească din acest an se desfăşoară în zilele de 3 şi 4 decembrie, având mai multe etape. Prima etapă a constat în susţinerea lucrării scrise, în cadrul căreia au căzut două subiecte din cele postate pe saitul Arhiepiscopiei Iaşilor, subiecte aprobate în prealabil de Înalt Preasfinţitul Părinte Mitropolit Teofan. În continuare, candidaţii vor susţine proba orală în faţa celor trei comisii, cea de sistematică, cea de teologie practică şi cea de omilie. Notele obţinute la scris şi la oral, împreună cu media de absolvire, vor da nota finală a examenului de capacitate, pe baza căreia candidaţii vor fi selectaţi pentru hirotonie, în ordinea parohiilor scoase la concurs. Din comisia examinatoare fac parte atât profesori ai facultăţii noastre, cât şi părinţi consilieri ai Centrului eparhial Iaşi. Atestarea obţinută în urma examenului va fi valabilă timp de un an“.

La examenul de capacitate preoţească din Arhiepiscopia Iaşilor din acest sfârşit de an participă 64 de candidaţi. Situaţia posturilor de preot şi a parohiilor vacante pentru numiri în urma acestui examen poate fi găsită pe saitul Arhiepiscopiei Iaşilor, iasi.mmb.ro.


sursa: doxologia.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 408

Id: 26480

Data: Dec 4, 2012

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar