Fiii satului Ştenea care au ajuns acasa au avut parte de o primire speciala

Fiii satului sibian Ştenea plecați în lume și reveniți acasă în luna august au avut parte duminică de o primire specială.

De Sărbătoarea „Fiii satului” casele au fost pregătite, gardurile au fost împodobite cu covoare țesute, iar clopotele bisericii au răsunat, amplificând astfel acest eveniment din viața comunității.

Purtând portul tradițional românesc, sătenii au participat la slujba Sfintei Liturghii. În timpul slujbei au fost pomeniți eroii satului, precum şi învăţătorii şi preoţii trecuţi la cele veșnice.

Sfânta Liturghie a fost precedată de un moment cultural, în cadrul căruia a fost realizată o prezentare în imagini a satului Ştenea, a şcolii primare, precum şi a învăţătorilor.

În continuare, preotul paroh a acordat mai multe diplome de recunoștință, informează Mitropolia Ardealului.

A urmat defilarea pe ulițele satului a sătenilor purtând costumele populare care s-a încheiat la căminul cultural din localitate, unde au servit masa.

Aici, Ansamblul Folcloric ,,Florile Visei” a susținut un moment artistic.

Întrucât această primă ediție s-a bucurat de un real succes, organizatorii au propus ca evenimentul să aibă loc anual imediat după Sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului.

Evenimentul a fost organizat în contextul Anului 2019, declarat Anul omagial al satului românesc în Patriarhia Română.

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar