FOTO: Arhiepiscopul Calinic la chiliile pustnicilor din Suceava

Arhiepiscopul Calinic al Sucevei și Rădăuților a vizitat joi chiliile a trei părinți pustnici din zona Lupcina, județul Suceava. 

Ierarhul a fost însoțit de Arhim. Nectarie Clinci, exarh onorific de zonă, și de Arhim. Gherasim Curaciuc, inspector al Departamentului de Colportaj.

Au fost binecuvântate chilia părintelui monah Teodosie, cu hramurile „Maica Domnului Prodromița”, „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” și „Sfântul Teodosie cel Mare”, chilia părintelui ieromonah Dionisie, cu hramurile „Sfinții Trei Ierarhi” și „Sfântul Dionisie Areopagitul” și chilia părintelui monah Casian, cu hramurile „Sfinții Împărați Constantin și Elena” și „Sfântul Ioan Casian”.

Acest lucru nu a adus bucurie doar pustnicilor, ci și Arhiepiscopului Calinic, notează Arhim. Nectarie Clinci pe site-ul oficial al eparhiei. Ierarhul a primit astfel confirmarea pe viu că frumoasa zonă a Bucovinei este, ca și odinioară, sprijinită și pe rugăciunile nevoitorilor retrași la liniște, rugăciuni care, din inima munților se înalță precum focul către cer.

Această vizită pastorală a adeverit acel frumos text din sfintele slujbe care spune că „viața pustnicilor fericită este”, a spus exarhul de zonă Arhim Nectarie Clinci citând un pasaj din Antifoane (glasul al 5-lea).

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).