Foto: Manastirea Acoperamantul Maicii Domnului din Moscova a aniversat 25 de ani de la reinființare

Mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului” din Moscova, unul din cele mai importante centre de pelerinaj din Rusia, a aniversat luni, în ziua hramului, 25 de ani de la reînființare.

Așezământul monahal este cunoscut credincioșilor din întreaga lume pentru moaștele Sfintei Matrona, care se află acolo din 1 mai 1998.

Seria manifestărilor dedicate hramului a debutat în ajunul sărbătorii când Episcopul Dionisie de Voskresensky a oficiat slujba privegherii de toată noaptea, informează site-ul oficial al mănăstirii.

Slujba privegherii de Adormirea Maicii Domnului: Foto credit: pokrov-monastir.ru

În ziua hramului, Patriarhul Kirill al Rusiei a prezidat Sfânta Liturghie alături de un sobor format din 19 ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Ruse.

Momente surprinse în cadrul Sfintei Liturghii. Foto credit: foto.patriarchia.ru

Preafericirea Sa a dăruit mănăstirii, la finalul Sfintei Liturghii, un set de acoperăminte pentru Sfintele vase. În semn de recunoștință, Maica stareță Teofania a oferit Patriarhului Kirill o icoană cu Acoperământului Maicii Domnului.

Daruri oferite mănăstirii de Patriarhul Kirill. Foto credit: foto.patriarchia.ru

Sfânta Matrona fost canonizată de Biserica Rusiei în anul 1999. Sfântul Sinod al BOR a aprobat înscrierea în calendar a Sf. Matrona în 15 februarie 2018.

Aspecte inedite din viața Sfintei Matrona. Foto credit: Basilica.ro

Vezi și Catehizare prin cinematografie: A fost lansat un serial despre viaţa Sfintei Matrona

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar