Hramul Catedralei mitropolitane din Sibiu

Ca de fiecare dată la hramul Catedralei din Sibiu, Sfânta Liturghie din ziua hramului a fost oficiată de un sobor de arhierei, din care au făcut parte Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, Înaltpreasfinţitul Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, Preasfinţitul Gurie, Episcopul Devei şi Hunedoarei, şi Preasfinţitul Andrei Făgărăşanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului. Alături de arhierei au slujit preoţii de la Catedrala mitropolitană şi profesori de la Facultatea de Teologie Ortodoxă “Sfântul Andrei Şaguna”, între care s-a aflat şi pr. acad. prof. dr. Mircea Păcurariu. Răspunsurile liturgice au fost date de corala “Timotei Popovici” a Catedralei mitropolitane.

Cuvântul de învăţătură de la Sfânta Liturghie a fost rostit de IPS Mitropolit Irineu, care a vorbit despre lucrarea Duhului Sfânt în lume, dogma Sfintei Treimi, relaţiile dintre Persoanele Sfintei Treimi şi rolul lor în opera de mântuire a omenirii.

La finalul slujbei religioase, IPS Mitropolit Laurenţiu le-a mulţumit ierarhilor, preoţilor şi credincioşilor pentru participarea la hramul Catedralei mitropolitane. Lăcaşul de cult care a trecut de un secol de existenţă este un simbol al cetăţii transilvane, a subliniat ierarhul, o Catedrală dorită foarte mult de românii din Ardeal şi de Sfântul Ierarh Andrei Şaguna.

Sărbătoarea hramului s-a încheiat cu o procesiune în jurul Catedralei mitropolitane. Preoţii au purtat racla cu moaştele Sfântului Ierarh Andrei Şaguna în timpul procesiunii, alături de icoane şi prapuri. (Sursa: mitropolia-ardealului.ro)


sursa: doxologia.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 347

Id: 41477

Data: Jun 11, 2014

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar