In Episcopia Salajului se desfasoara un proiect romano-italian de voluntariat

"Tărâmul fermecat al voluntariatului" este un schimb intercultural care vizează promovarea cetăţeniei active a tinerilor şi a unui mediu propice voluntariatului la nivel european. Scopul acestui proiect este, în primul rând, acela de a motiva participanţii să se exprime, să-şi dezvolte abilităţile şi să îşi descopere propriile valori, pentru a putea transforma orice mediu social negativ într-unul prietenos şi deschis oportunităţilor, asemenea personajului Dorothy din romanul lui L. Frank Baum, "Vrăjitorul din Oz". Dorothy a reuşit să schimbe perspectiva asupra universului din ţara lui Oz, dar şi asupra propriei persoane, ea fiind încă un copil inocent, dar autonom, care schimbă comportamentul unei lumi întregi.

Astfel, 24 de tineri din Zalău şi Palermo vor aborda tema interculturalităţii europene din perspectiva voluntariatului şi a egalităţii de şanse, a includerii sociale a persoanelor cu probleme şi participarea lor la viaţa comunităţii, abordând, aşadar, în mod activ, aspectul integrativ şi participativ.

Sesiunea "face to face" s-a desfăşurat timp de o săptămână, între 8 şi 16 septembrie, la mănăstirile Strâmba şi Bic, unde tinerii voluntari au interacţionat, au avut activităţi comune în centre de asistenţă socială din judeţul Sălaj, acţiuni ce se vor concretiza în elaborarea unui Ghid al Voluntarului. Cea de-a doua sesiune, aceea de diseminare a proiectului şi promovare a activităţilor de voluntariat în şcolile din Palermo şi Zalău, se desfăşoară în intervalul 16 septembrie - 17 octombrie.

sursa: ziarullumina.ro

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar