In lumina Invierii, la Botosani

Biserica „Vovidenia“ din Botoşani derulează în perioada 15 aprilie-4 iunie 2012 o serie de acţiuni sub genericul „În lumina Învierii“, în parteneriat cu Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Botoşani, Centrul „Europe Direct“ Botoşani, Fundaţia „Tom Payne's Ministry“, Şcoala cu clasele I-VIII Orăşeni Deal din judeţul Botoşani şi Şcoala cu clasele I-VIII din Săveni.

Printre acţiunile care s-au derulat deja se numără vizita făcută de enoriaşi ai parohiei, împreună cu un grup de voluntari, elevi ai Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă din Botoşani, la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Socială din Leorda, unde se află 87 de asistaţi, majoritatea persoane vârstnice. În cadrul întâlnirii, tinerii au dăruit fiecăruia dintre ei câte un pachet cu obiecte de primă necesitate. Pentru aceste pachete au contribuit enoriaşii parohiei „Vovidenia“, prin grija părintelui paroh Partenie Apostoaie. O altă activitate a avut loc joi, 5 aprilie 2012, la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Botoşani. Zeci de elevi, profesori, părinţi, asistenţi maternali, instructori de educaţie şi bunici au participat la o seară de încondeiat ouă.

Elevii voluntari implicaţi în proiectele caritabile derulate în parteneriat cu Biserica „Vovidenia“ au primit, prin grija părintelui Partenie Apostoaie, ghiozdane, rechizite şcolare, îmbrăcăminte, obiecte de igienă personală, fructe şi dulciuri. Au mai primit pachete cu un conţinut asemănător elevii de la Şcoala cu clasele I-VIII din Săveni şi copiii de la Minicentrul Casa Ruxandra, prezenţi la activitate. Vineri, 6 aprilie 2012, o parte dintre voluntarii proiectului au fost mesagerii parohiei şi ai instituţiei şcolare unde sunt elevi, poposind la una dintre instituţiile partenere în proiectul „În Lumina Învierii“, Şcoala cu clasele I-VIII din Orăşeni Deal. Activitatea, desfăşurată în parteneriat cu elevi ai claselor primare, a constat în încondeierea de ouă, realizarea de coşuleţe şi felicitări pentru Paşti, prezentarea unui moment artistic susţinut de elevii de la Orăşeni şi susţinerea unui miniconcert de cântece religioase dedicate Învierii. (prof. Alina Răileanu)


sursa: doxologia.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 374

Id: 21351

Data: Apr 18, 2012

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar