In Resita a fost sfintita o capela scolara

La slujba de sfinţire au particpat autorităţi judeţene, conducerea colegiului, membrii corpului profesoral, precum şi elevii instituţiei de învăţământ.

În cuvântul de învăţătură adresat celor prezenţi la eveniment, chiriarhul a precizat: "Cred că această capelă, binecuvântată astăzi, dă posibilitatea elevilor şi deopotrivă profesorilor să-şi aducă aminte de Dumnezeu, în special în duminici şi sărbători, dar cred că şi în fiecare zi, în toată vremea şi în tot ceasul. Având o capelă binecuvântată într-o şcoală, avem şi binecuvântarea lui Dumnezeu, ajutorul lui Dumnezeu peste instituţia respectivă şi pentru toţi cei care se ostenesc în această instituţie: cadre didactice, elevi şi personal administrativ. Vreau să cred că această capelă, cu hramurile "Sfântul Nicolae" şi "Sfinţii Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigorie Teologul şi Ioan Gură de Aur", va fi o capelă permanent deschisă pentru toţi cei care vor avea nevoie de rugăciune şi îşi vor aduce aminte de Dumnezeu, pentru că trebuie să ne aducem aminte de Dumnezeu nu numai când ne este greu, când avem examene, când avem probleme, când avem necazuri, ci se cuvine să ne aducem aminte de Dumnezeu în toată vremea şi în tot ceasul, pentru că El este Creatorul, Mântuitorul şi Sfinţitorul vieţii noastre".

La finalul slujbei de sfinţire, părintele Nicolae Chiosa, profesorul de religie şi îndrumătorul duhovnicesc al elevilor, a fost hirotesit iconom, iar directorul colegiului, profesor Pavel Ghimboaşă, a primit Ordinul eparhial "Diploma de onoare Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul". În încheiere, elevii au susţinut în faţa oaspeţilor un concert de colinde.

Capela Colegiului Naţional "Traian Lalescu" din Reşiţa are hramurile "Sfântul Ierarh Nicolae" şi "Sfinţii Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigorie Teologul şi Ioan Gură de Aur", este a patra de pe raza judeţului Caraş-Severin şi a fost realizată prin jertfa şi osteneala părintelui Nicolae Chiosă, împreună cu Consiliul Judeţean Caraş-Severin, alături de conducerea instituţiei de învăţământ.

sursa: ziarullumina.ro

Află cum poți prelua titlurile din Doxologia
în saitul sau blogul personal!

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 326

Id: 18507

Data: Dec 8, 2011

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar