La Cluj-Napoca a avut loc Adunarea anuala a Oastei Domnului

Astfel de întâlniri sunt misionare, fiind deschise tinerilor pentru o apropiere a lor de biserică, dincolo de participarea la slujbe. Programul a început la ora 18.00, în biserica „Sfântul Ilie Tesviteanul”, cu slujba Vecerniei, oficiată de Părintele Mitropolit Andrei, care le-a adresat apoi tinerilor participanţi câteva sfaturi pe care să le urmeze în conturarea vieţii lor duhovniceşti. Au fost intonate cântări, s-au recitat poezii, iar unii şi-au împărtăşit experienţa lor duhovnicească, pentru a-i stimula şi pe cei aflaţi la început de drum.

Despre tradiţia organizării acestor reuniuni ne-a vorbit pr. Claudiu Melean, preotul misionar al Asociaţiei Oastea Domnului Cluj-Napoca: „Credem din toată inima că aceste întâlniri pot să îi stimuleze pe tineri la o viaţă duhovnicească mai aprinsă. Oastea Domnului organizează câte o întâlnire zonală în fiecare an şi, de obicei, în preajma începutului lui octombrie, când vin şi studenţii din vacanţă, se organizează la Cluj, după ce în prealabil în comunităţile Oastei Domnului s-au organizat înainte astfel de adunări, urmând ca apoi să se întâlnească la un nivel mai mare”.

Adunarea Oastei Domnului a continuat duminică dimineaţa, cu săvârşirea Sfintei Liturghii, iar de la ora 14,00 tinerii s-au reunit din nou la biserica „Sfântul Ilie Tesviteanul”, pentru a continua discuţiile cu folos duhovnicesc.

sursa: radiorenasterea.ro

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Evanghelia zilei