Laudati pe Domnul, in eparhia Vadului, Feleacului si Clujului

Grupul coral „Sfântul Apostol Bartolomeu“, de la Parohia „Înaltarea Sfintei Cruci“ din Cluj-Napoca a fost desemnat câstigatorul etapei eparhiale a Concursului National de Muzica Bisericeasca „Laudati pe Domnul“, în cadrul Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului si Clujului, informeaza „Ziarul Lumina”.

Etapa eparhiala a Concursului National de Muzica Bisericeasca „Laudati pe Domnul“ a avut loc vineri, 19 septembrie, în sala „Episcop Nicolae Ivan“ a Centrului Eparhial din Cluj Napoca, în prezenta Înaltpreasfintitului Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului si Clujului si Mitropolitul Clujului, Maramuresului si Salajului, si a unui public numeros.

Alaturi de Grupul „Sfântul Apostol Bartolomeu“ a concurat si grupul „Theophilos“ de la Parohia „Învierea Domnului“ din Turda, dirijat de pr. Sebastian Zahan.

Prestatia muzicala si artistica a celor doua grupuri corale participante a fost evaluata de un juriu format din pr. prof. univ. dr. Vasile Stanciu, decanul Facultatii de Teologie Ortodoxa din Cluj-Napoca, prof. univ. dr. Cornel Groza si prof. univ. dr. Ciprian Para, de la Academia de Muzica „Gheorghe Dima“ din Cluj-Napoca. Dupa desemnarea câstigatorului, ambele grupuri corale au fost felicitate de membrii juriului si li s-au înmânat dirijorilor diplome de participare.

La final, IPS Arhiepiscop si Mitropolit Andrei le-a transmis mai multe urari participantilor, si îndemnul sa dovedeasca pe mai departe aceeasi râvna misionara.

Etapa mitropolitana, pe 9 octombrie

Grupul coral câstigator, „Sfântul Apostol Bartolomeu“, este dirijat de Natalia Pasat si s-a constituit în urma cu doi ani, la initiativa parohului Gavril Vârva. Formatia corala va reprezenta Arhiepiscopia Vadului, Feleacului si Clujului la etapa mitropolitana, ce va avea loc pe 9 octombrie, la Centrul Eparhial din Cluj-Napoca.

Concursul National de Muzica Bisericeasca „Laudati pe Domnul!“ - editia a VII-a, este organizat cu binecuvântarea Preafericitului Parinte Patriarh Daniel si cu aprobarea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, de Sectorul teologic-educational al Patriarhiei Române, în perioada 1 iulie - 27 octombrie 2014. Concursul este structurat pe doua sectiuni. La sectiunea interpretare pot participa grupuri psaltice din toate parohiile Patriarhiei Române, iar la sectiunea de compozitie, compozitori de muzica bisericeasca. Prima etapa este cea la nivel eparhial, iar cea de-a doua la nivel mitropolitan. Etapa finala va avea loc la Palatul Patriarhiei, în data de 27 octombrie 2014. Primii patru clasati în acest concurs vor primi diplome, carti si bani.

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 440

Id: 44209

Data: Sep 22, 2014

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar