Lucrarile Sinaxei Intaistatatorilor de Biserici Ortodoxe continua la Constantinopol

Sinaxa Întâistatatorilor de Biserici Ortodoxe de la Constantinopol continua și astazi, 7 martie 2014. Lucrarile acestei întruniri se desfașoara în biserica Sf. M. Mc. Gheorghe din Fanar - Constantinopol (Istanbul).

Lucrarile Sinaxei au început ieri și au fost precedate de o slujba de Te Deum. În deschiderea lucrarilor de ieri Sanctitatea Sa Bartolomeu, Patriarhul Ecumenic, a aratat ca aceasta Sinaxa panortodoxa are o importanta vitala, în contextul schimbarilor neasteptate din societatea ultimilor ani: „Astazi trebuie sa-i convingem pe oameni ca noi avem cuvântul vietii, mesajul sperantei si experienta iubirii. Şi pentru a realiza acest lucru, trebuie sa dovedim validitate si credibilitate. Pentru noi o conditie fundamentala pentru a convinge lumea este, înainte de toate, unitatea noastra interna“. În acest sens, Sanctitatea Sa a precizat ca Biserica Ortodoxa nu are la dispozitie un alt instrument pentru a ramâne în unitate decât sinodalitatea, acesta fiind motivul pentru care orice amânare suplimentara în convocarea Sfântului si Marelui Sinod al Bisericii Ortodoxe afecteaza grav unitatea eclesiala, dupa cum aflam din ediția de astazi a Ziarului Lumina.

Tot în deschiderea evenimentului, Întâistatatorii Bisericilor Ortodoxe au adresat în plen cuvinte de salut; Preafericitul Parinte Patriarh Daniel a rostit un cuvânt intitulat „Sinaxa panortodoxa - eveniment spiritual reprezentativ“.

Întâlnirea se va încheia pe 9 martie 2014, în Duminica Ortodoxiei, prin concelebrarea Sfintei Liturghii.

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 283

Id: 38628

Data: Mar 7, 2014

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar