Manastirea de la Mono și-a serbat hramul: Sfantul Efrem cel Nou

Episcopul Canadei a oficiat sâmbătă, cu anticipație, hramul mănăstirii românești de la Mono, în provincia Ontario: a fost celebrată sărbătoarea Sfântului Efrem cel Nou.

Au participat preoți din protoieriile Canada Centru și Est, Oana-Raluca Gherghe, Consul General al României la Toronto, Gabriel Petric, ministru consilier la Consulatul din Toronto, și Consulul Florentin-Titov Gherghe.

Preasfințitul Părinte Ioan Casian a vorbit despre curajul mărturisitor al Sântului Efrem cel Nou, arătând că este un exemplu pentru oamenii de astăzi.

La finalul Sfintei Liturghii, Părintele Ieromonah Policarp, duhovnicul mănăstirii, i-a oferit în dar episcopului o copie după icoana Maicii Domnului care se găsește în sfântul lăcaș.

Ieromonahul le-a mulțumit numeroșilor pelerini veniți la hram din toate colțurile Canadei, arătând că mănăstirea este a tuturor și subliniind că toți sunt așteptați în acel loc ca să-și tămăduiască rănile sufletești și să găsească mângâiere și bucurie.

Credincioșii prezenți au putut cinsti moaștele Sfântului M. Mc. Gheorghe, Sf. M. Mc. Mina și Sf. Efrem cel Nou, depuse spre închinare prin purtarea de grijă a Preasfințitului Părinte Ioan Casian.

Serbarea hramului s-a încheiat cu o agapă frățească organizată de obștea mănăstirii și binefăcătorii ei.

Foto credit: Episcopia Canadei

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 11

Id: 76829

Data: May 5, 2022

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).