Manastirea Gonia – Creta: Celebrarea Sfintei Liturghii in limba romana

Patriarhul Daniel Gonia

Astazi dimineata, 23 iunie 2016, Manastirea cretana Gonia a gazduit Sfanta Liturghie in limba romana, celebrata de Preasfintitul Parinte Visarion, Episcopul Tulcii. La slujba au participat: Sanctitatea Sa Bartolomeu, Patriarhul Ecumenic, si Preafericitii Parinti Teofil, Patriarhul Ierusalimului, Irineu, Patriarhul Serbiei, si Daniel, Patriarhul Romaniei.

La Sfanta Liturghie au participat, de asemenea, membrii delegatiei Bisericii Ortodoxe Romane la Sfantul si Marele Sinod.

Cu binecuvantarea Patriarhului Romaniei, membri ai grupului psaltic Tronos al Catedralei Patriarhale, condusi de Arhid. Protopsalt Mihail Buca, au sosit in Creta pentru a oferi raspunsurile liturgice. De mentionat ca sambata, 25 iunie, grupul psaltic Tronos va sustine un concert de muzica psaltica, in timpul caruia vor fi interpretate compozitii in limbile romana si greaca.

[gallery link="file" ids="136259,136260,136261"]

In fiecare zi, lucrarile Sinodului sunt precedate de Sfanta Liturghie, pentru ca Duhului Sfant sa calauzeasca, sa lumineze si sa intelepteasca pe parintii sinodali, astfel incat deciziile Sfantului si Marelui Sinod sa fie luate sub insuflarea Duhului Sfant. Membrii delegatiilor fiecarei Biserici Autocefale oficiaza Sfanta Liturghie in limba utilizata in cultul local. Astfel, marti, a fost oficiata Liturghia in limba araba de catre Patriarhul Ierusalimului, miercuri, Patriarhul Serbiei a oficiat Liturghia in limba sarba. Vineri, liturghia va fi celebrata in limba poloneza.

Reamintim ca pe Basilica.ro veti putea urmari in direct (livestream) concelebrarea Intaistatatorilor de Biserici Ortodoxe locale, in Duminica Tututor Sfintilor, 26 iunie, incepand cu ora 8:00 a.m (programul transmisiunilor live).

***

In curand vom uploada si galeria foto de la eveniment.

The post Manastirea Gonia – Creta: Celebrarea Sfintei Liturghii in limba romana appeared first on Basilica.ro - Agentia de presa a Patriarhiei Romane.

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 741

Id: 60327

Data: Jun 23, 2016

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Users login
username:
Password:
Calendar
Evanghelia zilei