Manifestari religioase la hramul parohiei Sfantul Ioan Iacob din Botosani

Botoşănenii se vor putea închina, timp de câteva zile, raclei în care se află un fragment din moaştele Sfântului Ierarh Nectarie. Sfintele moaşte vor ajunge în parohia „Sfântul Ioan Iacob“ din Botoşani, oraşul ocrotit de Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, sâmbătă, 4 august, la ora 15:00, cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, şi a Înalt Preasfinţitului Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, prin bunăvoinţa părintelui Constantin Diaconaşu, preot misionar de caritate în cadrul Spitalului Judeţean din Suceava. De la ora 15:30 se va oficia Acatistul Sfântului Ierarh Nectarie, iar de la ora 17:00 se va sluji Vecernia unită cu Litia. Duminică dimineaţă, credincioşii sunt aşteptaţi la slujba Utreniei, ce va fi urmată de Sfânta Liturghie, Agheazma mică şi Taina Sfântului Maslu. În aceeaşi zi, de la ora 17:00, va fi săvârşită slujba Vecerniei Mari unită cu Litia în cinstea Schimbării la Faţă.

Luni, 6 august, vor fi oficiate Utrenia şi Sfânta Liturghie, iar de la ora 15:00, credincioşii sunt aşteptaţi la Taina Sfântului Maslu. Luni seara, de la ora 17:00, va fi oficiată slujba Vecerniei Mari unită cu Litia, în cinstea Sfintei Cuvioase Teodora de la Sihla.

Marţi, 7 august, vor fi săvârşite, de la ora 8:00, Utrenia şi Sfânta Liturghie, urmând ca după-amiază, de la ora 15:00, să se oficieze Taina Sfântului Maslu. Tot marţi, la ora 17:00, racla cu moaştele Sfântului Nectarie se va întoarce la Suceava.

„Programul liturgic dedicat hramului bisericii noastre este unul care ne arată că fiecare credincios are nevoie de mult mai multă rugăciune, mai ales când sunt prezente sfintele moaşte. Aşteptăm pe toţi credincioşii din judeţul Botoşani şi din alte zone ale Moldovei să se închine la racla în care se află o părticică din moaştele Sfântului Nectarie. Fie ca Sfântul Ioan Iacob, patronul bisericii noastre, şi Sfântul Nectarie de Eghina să ne ocrotească şi să ne dea sănătate şi împlinirea tuturor rugăciunilor“, a subliniat pr. paroh Radu-Constantin Zaiţ.

În parohia „Sfântul Ioan Iacob“ din Botoşani a început anul trecut ridicarea unei biserici. Până în prezent s-a realizat baza turlei, urmând ca în perioada următoare să se continue celelalte lucrări. „Biserica «Sfântul Ioan Iacob» din Botoşani este din cărămidă. Lucrările de zidire au început ca urmare a faptului că vechiul sfânt lăcaş din 1926 nu mai corespundea nevoilor enoriaşilor. S-a lucrat timp de şase luni până în prezent. Sperăm să putem ridica turla şi acoperişul care va fi învelit cu tablă de cupru. Nădăjduim că Sfântului Ioan Iacob, care a mijlocit până acum înaintea tronului Preasfintei Treimi, să ne ajute să ducem această lucrare la bun sfârşit. În acelaşi timp, rugăciunile noastre se vor îndrepta către Sfântul Ierarh Nectarie, ale cărui moaşte vor poposi timp de câteva zile la Botoşani“, a spus pr. paroh Radu-Constantin Zaiţ.


sursa: doxologia.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 324

Id: 23640

Data: Aug 1, 2012

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar