Mesajul Patriarhului Romaniei la Gala Tineretului din Romania

Preafericitul Părinte Patriarh a transmis sambătă un mesaj la Gala Tineretului din Romania organizată la Targu Jiu.�

„Aspirațiile spre bine și frumos ale tinerei generații trebuie susținute de intreaga societate, care are responsabilitatea de a-i orienta pe tineri și de a le cultiva increderea pentru a iubi valorile spirituale, morale și culturale perene”, a indemnat Preafericirea Sa in mesajul transmis.

Redăm mesajul complet:


Bucuria rodirii proiectelor frumoase

Organizarea celei de-a VIII-a ediții a Galei Tineretului din Romania reprezintă o nouă ocazie pentru evidențierea activităților pe care tinerii le-au desfășurat pană in prezent, dar și pentru stabilirea unor noi proiecte care să contribuie la promovarea valorilor creștine in societatea contemporană.

Inaintand pe drumul propriei deveniri, prin participarea la viața spirituală şi socială a comunităților din care fac parte, tinerii descoperă izvoare noi de bucurie duhovnicească şi de formare a personalităţii lor.

Aspirațiile spre bine și frumos ale tinerei generații trebuie susținute de intreaga societate, care are responsabilitatea de a-i orienta pe tineri și de a le cultiva increderea pentru a iubi valorile spirituale, morale și culturale perene. Familia, Biserica și Școala au datoria de a oferi o educație creștină tinerilor pentru cultivarea credinței ca lumină a vieții cotidiene, precum și a iubirii față de Dumnezeu și față de oameni.

Biserica Ortodoxă Romană, prin infrastructura de care dispune, oferă tinerilor spațiul necesar și posibilitatea de a-și dezvolta capacitatea de participare asumată, intr-un proces creator, cu o finalitate bine determinată de formarea personalității lor.

Prin intermediul programelor de tineret organizate de Biserică, atat in țară, cat și in străinătate – tabere, pelerinaje, burse de studiu și multe activități sociale dezvoltate in parohii – tinerii au șansa de a-și cultiva increderea in sine și in semeni, respectul și iubirea față de oameni și natură, consolidandu-și viața de comuniune, solidaritatea creștină, prietenia, apartenența și respectul față de Biserică, identitatea și demnitatea națională in dialog internațional.

La nivelul Patriarhiei Romane, intensificarea și multiplicarea activităților de tineret reprezintă o prioritate, cu următoarele obiective: oferirea unui cadru propice dezvoltării personale a tinerilor, ca membri ai Bisericii, in care aceștia să invețe să comunice, să interacționeze și să se dezvolte armonios; oferirea unei alternative la metodele de petrecere a timpului liber, promovate de societatea secularizată; promovarea responsabilității sociale in randul tinerilor; implicarea acestora in coordonarea activităților de voluntariat in eparhiile din care provin; formarea unor echipe de tineri care să dezvolte programe de tineret sub indrumarea centrelor eparhiale; familiarizarea tinerilor cu specificul fiecărei zone a Romaniei.

Dragi tineri, vă incurajăm să cultivați cu bucurie iubirea față de familia creștină, care poate fi sfințită numai in Biserică, deoarece aici ea are valoare de icoană a iubirii lui Hristos faţă de umanitate, iar sfinţii Bisericii sunt modele de viaţă in Hristos şi rugători pentru toți tinerii din lume.

Ii felicităm pe organizatori şi binecuvantăm pe toţi participanţii la cea �������de-a VIII-a ediție a Galei Tineretului din Romania, dorindu-vă tuturor sănătate, bucurie, pace și mult ajutor de la Dumnezeu!

Cu părintești binecuvantări,

†�DANIEL
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane


Foto credit: Basilica.ro


Sursa: Basilica.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 117

Id: 79647

Data: Nov 19, 2023

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).