Aproximativ 130 de copii romani au participat la concursul catehetic organizat de Episcopia Ungariei la Giula

Aproximativ 130 de copii au participat la concursul catehetic organizat de Episcopia Ortodoxă Romană a Ungariei, impreună cu Liceul Romanesc „Nicolae Bălcescu” din Giula.

Competiția, organizată in două secțiuni, a presupus un concurs de creație artistică pe teme religioase și o a doua etapă, organizată vineri, dedicată studiului biblic.

La cea de a doua etapă, organizată la Liceul „Nicolae Bălcescu” din Giula, au participat un număr de 88 de elevi. Competiția a fost concepută in trei secțiuni, pentru clasele 3-4, 5-8 și 9-12.

Alături de Preasfințitul Părinte Siluan, din comisia de jurizare au făcut parte arhim. Calinic Covaci, secretar eparhial, pr. Teodor Marc, consilier economic, precum și diferite cadre didactice.

La eveniment au participat reprezentanți ai autorităților locale și ale instituțiilor de invățămant cu program romanesc din zonă.

De asemenea, lucrările participanților la prima secțiune au fost expuse spre jurizare pe holurile instituției de invățămant.

La final, Episcopul Ortodox Roman al Ungariei a oferit diplome și premii participanților, dar și cadrelor didactice implicate in organizarea competiției.

Foto credit: Episcopia Ortodoxă Romană a Ungariei


Sursa: Basilica.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 100

Id: 79652

Data: Nov 20, 2023

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).