Mitropolia Olteniei: TVR Craiova sprijină campania caritabilă de Paști a Asociației Vasiliada

Asociația Vasiliada a Mitropoliei Olteniei a incheiat un parteneriat cu TVR Craiova, care va sprijini campania caritabilă „Faptele bune sunt lumină”, desfășurată in perioada Postului Mare.

In fiecare duminică din Perioada Postului, TVR Craiova prezintă, la Telejurnalul Regional, povești ale unor oameni singuri, care se confruntă cu diverse probleme materiale sau de sănătate.

Sunt „povești pe care ne dorim să le schimbăm cu ajutorul implicării dumneavoastră”, transmit jurnaliștii craioveni.

„Mantuitorul Hristos spune: �Credința fără fapte moartă este�. Postul nu reprezintă doar abstinența de la anumite mancăruri, doar dietă, ci și săvarșirea faptelor bune”, a precizat, intr-un interviu acordat TVR Craiova, Părintele Mihail Florin, președinte executiv al Asociației Vasiliada.

„Spunea Sf. Vasile cel Mare că mancarea de la care tu te abții in această perioadă ofer-o celor care nu o au.”

La sediul Asociației Vasiliada și in parohiile din Arhiepiscopia Craiovei sunt stranse alimente neperisabile care vor fi redistribuite persoanelor vulnerabile social. Foto: Facebook / Asociația Vasiliada

Asociația Vasiliada oferă zilnic o masă caldă pentru persoanele vulnerabile social, iar preoții din Arhiepiscopia Craiovei strang in această perioadă alimente și alte produse de necesitate, care vor fi centralizate la sediul asociației, urmand să fie redistribuite beneficiarilor.

Cine vrea să se implice se poate adresa la sediul Asociației Vasiliada din Str. General Dragalin 29, Craiova (tel.: 0251.521.040) sau preoților din parohii, a transmis Părintele Mihail Florin.

Postul, combinat cu faptele bune, cu milostenia, cu spovedania și Sf. Impărtășanie, ne vor duce pe calea mantuirii, a amintit președintele executiv al Asociației Vasiliada.

Asociaţia Vasiliada este una dintre cele mai reprezentative organizații nonguvernamentale cu caracter social din sud-vestul Romaniei. Infiinţată sub patronajul Mitropoliei Olteniei, il are ca Preşedinte de onoare pe Inaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei.

Din 2007, Asociația Vasiliada este membru fondator al Federației Filantropia, organizația nonprofit de tip federativ a Bisericii Ortodoxe Romane.

Foto credit: TVR Craiova (captură de ecran)

Urmărește-ne pe Telegram:�t.me/basilicanews


Sursa: Basilica.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 72

Id: 80788

Data: Apr 14, 2024

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).