Mobilizare exemplara in achiziționarea unei case pentru opt copii orfani din Barsana

Opt copii din Bârsana, rămași orfani după moartea tatălui, vor avea o nouă locuință prin implicarea Sectorului social-filantropic al Episcopiei Maramureșului, a primarului comunei, a doamnei director a școlii din localitate, a stareței Mănăstirii Bârsana și a preotului paroh din comună.

Decizia de achiziționare a unei case a fost luată în urma vizitei Preasfinţitul Părinte Timotei Sătmăreanul, în 8 noiembrie, la familia Bența, îndoliată după moartea singurului sprijin, informează Sectorul social-filantropic și misionar al Episcopiei Maramureșului.

Arhiereul vicar al Episcopiei Ortodoxe a Maramureșului și Sătmarului a oficiat cu acest prilej o slujbă de binecuvântare a lucrărilor efectuate la încăperea în care locuiesc momentan.

Sfințirea încăperii în care locuiește actualmente familia Bența. Foto credit: Sectorul social-filantropic al Episcopiei Maramureșului/ Facebook

Deoarece, actuala locuință este prea mică, va fi achiziționată o casă pentru a susține financiar și educațional pe cei opt copii și pe mama lor.

În urma morții tatălui, opt copii, cel mai mic dintre ei de 9 luni, iar cel mai mare de 12 ani, au rămas doar cu mama, casnică, locuind într-o încăpere construită din donațiile localnicilor.

Până în acest moment au fost strânși aproximativ 30.000 de euro, fiind nevoie de încă 40.000 de euro.

Cei care doresc să contribuie o pot face în contul RO39CRCOX250200000369433 deschis pe numele Bența Lenuța Maria la Banca Cooperatistă Tisa.

Foto credit: Sectorul social-filantropic al Episcopiei Maramureșului/ Facebook

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 51

Id: 68398

Data: Nov 29, 2019

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar