Monahii de la Manastirea "Brancoveanu" de la Sambata de Sus au organizat o expozitie de icoane pe sticla in Germania

Expoziţia a fost deschisă pe 27 noiembrie 2011, când un grup de monahi a dat curs invitaţiei directoarei de la Muzeul de Sticlă din Rheinbach, dr. Ruth Fabritius, născută în România, la Moşna - Mediaş. Pentru deschiderea expoziţiei au mai colaborat consulul general român la Bonn, dr. Vlad Vasiliu, reprezentanţi ai comunităţii românilor din Bonn, domnul Cornel Schiau, precum şi colaboratori din Germania, precum Johann Lautner.

"Expoziţia a fost cu vânzare şi o bună parte dintre icoanele realizate de monahi chiar acolo, în prima săptămână, au fost vândute. Am găsit o deschidere deosebită din partea comunităţii germane. Am fost prezenţi şi cu doi preoţi din România, la sărbătoarea Bobotezei, oficiind Sfânta Liturghie în biserica românilor din Bonn, unde paroh este părintele Sebastian Suciu, şi apoi am colindat comunitatea. Consulatul român de la Bonn ne-a sprijinit mult în această lucrare şi ne-a oferit cazare", ne-a spus stareţul mănăstirii braşovene, arhimandritul Ilarion Urs.

Pe viitor, astfel de expoziţii vor mai avea loc şi în alte muzee din Germania, încât monahii români de la Sâmbăta de Sus să aibă posibilitatea să-şi arate lucrările unui public mai larg. O înfrăţire între Mănăstirea de la Sâmbăta de Sus cu Mănăstirea Maria Laach din Germania se va realiza în curând şi va invita monahii de la ambele aşezăminte să viziteze cele două ţări, să colaboreze în diferite domenii şi să înveţe limbile română şi germană.

sursa: ziarullumina.ro

Află cum poți prelua titlurile din Doxologia
în saitul sau blogul personal!

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 309

Id: 19268

Data: Jan 13, 2012

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Evanghelia zilei