O fetița iși citește online povestea din campania Leapșa pe povești, care a strans 10.000 lei pentru un spital de copii

Maria Șandru, o fetiță de nouă ani, a scris Povestea Copacului Tils, pe care a difuzat-o pe Facebook de Ziua Copilului, în lectură proprie. Povestea face parte din campania Leapșa pe povești, care a avut ca scop sprijinirea familiilor prin activități educative pentru copii, dar și strângerea de fonduri pentru Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București.

Povestea scrisă de Maria învață copiii să fie responsabili față de mediul înconjurător, deoarece tot ceea ce folosim provine dintr-un sacrificiu: de exemplu, un copac a fost sacrificat pentru ca noi să folosim – într-un scop bun și cu multă cumpătare – hârtia în care el a fost transformat.

Mica autoare este fetița mijlocie a unei familii din București. Mama ei, membră a Asociației pentru Educație în Științe Socio-Umane (ESSU), coorganizatoarea campaniei Leapșa pe povești, spune că pasiunea fetei este baletul, pe care îl practică de la trei ani, în prezent fiind bursieră a Academiei de Balet La Sylphide din Capitală.

Mariei îi place să scrie povești, să deseneze, să creeze obiecte artizanale și să fie coregraf și regizor în spectacolele organizate la școală. Ea folosește adesea expresia: „Să nu irosim!”, din care s-a născut și Povestea Copacului Tils.

Campania a fost inițiată de asociațiile Lira Projects și ESSU cu două luni în urmă, de Ziua Internațională a Cărților pentru Copii, și era programată să se încheie la 1 Iunie, de Ziua Copilului. Până  acum, s-au scris și difuzat online în jur de 60 de povești pentru copii, iar altele își așteaptă rândul, astfel că organizatoarele au decis să prelungească Leapșa pe povești până la jumătatea lunii iunie.

Demersul celor două organizații a avut și un scop caritabil, reușind să strângă până în prezent fonduri de peste 10.000 de lei, din care au cumpărat echipament medical de protecție pentru personalul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București.

Găsiți poveștile pe pagina de Facebook a Asociației ESSU.

Articolele urmatoare