Parastas de un an pentru mitropolitul Bartolomeu Anania

"Parastasul de un an va fi în 29 ianuarie. Se va citi o ectenie (rugăciune rostită în timpul slujbei de preot sau diacon, n.red.) şi în timpul Liturghiei, iar după aceea va fi oficiată slujba de pomenire, parastasul. Acesta va fi slujit în catedrală, după care se va coborî şi la criptă. Vor fi prezenţi cei doi ierarhi din cadrul Arhiepiscopiei Clujului", a explicat preotul Bogdan Ivanov, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei ortodoxe a Vadului, Feleacului şi Clujului.

Pe lângă cei doi ierarhi ai Arhiepiscopiei clujene, mitropolitul Andrei Andreicuţ şi episcopul-vicar Vasile Someşanul, la serviciile religioase ar putea participa şi alţi ierarhi din Ardeal, urmând să fie invitaţi şi reprezentanţi ai administraţiei locale şi judeţene, respectiv din mediul cutlrual şi academic.

Mitropolitul Clujului, Bartolomeu Anania, a decedat în 31 ianuarie 2011, în urma unei suferinţe cardiace. Ierarhul avea 89 de ani. Trupul său a fost înmormântat, în prezenţa patriarhului Bisericii Ortodoxe Române (BOR) Daniel Ciubotea, în cripta ierarhilor de la demisolul catedralei mitropolitane. Patriarhul a fost prezent şi la parsatasul de 40 de zile al mitropolitului Bartolomeu.

Fostul întâistătător ortodox al Clujului a fost pomenit printr-un parsatas şi la împlinirea a şase luni de la trecerea sa din această viaţă, în 25 iulie, slujbele fiind oficiate atunci de mitropolitul Andrei şi episcopul-vicar Vasile Someşanul.

sursa: ziuadecj.ro

Află cum poți prelua titlurile din Doxologia
în saitul sau blogul personal!

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 352

Id: 19193

Data: Jan 10, 2012

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Evanghelia zilei