Parc de aventura pentru beneficiarii Asociatiei Filantropia Ortodoxa din Alba Iulia

Terenul a fost cedat în folosinţă gratuită de Consiliul local Alba Iulia iar lucrările de proiectare a parcului vor începe în perioada următoare.

„Aşteptăm să sosească specialiştii pentru a stabili modul de amenajare a parcului la faţa locului. Ne-am ghidat după parcul de aventură de la Braşov, a cărui costuri s-au ridicat la 100.000 de euro. Vrem crearea şi la Alba Iulia a unei zone asemănătoare, dar proiectul nu va avea o asemenea anvergură. Costurile exacte vor fi stabilite după întâlnirea cu specialiştii“, a spus părintele Nicolae Ignat, preşedintele Asociaţiei Filantropia Ortodoxă din Alba Iulia.

Părintele a precizat că vor exista minim trei tipuri de trasee adaptate la specificul terenului de pe Dealul Mamut. Traseele vor fi concepute pe grade de dificultate diferite care vor putea fi practicate în funcţie de categoria de vârstă, respectiv de copii de până la şapte ani, de copii cu vârste între 7 şi 14 ani şi de adulţi. Pe trasee se vor regăsi diverse obstacole. Se vor face căţărări pe panouri, coborâri cu tiroliana, deplasări de la un copac la altul prin nişte tuneluri de scânduri suspendate.

„Prin activităţile ce le vom desfăşura în acest parc nu dorim doar un simplu prilej de recreere, ci şi o ocazie prin care să dezvoltăm personalitatea copiilor, dar şi a adulţilor. Vrem ca ei să-şi dezvolte curajul, să fie mai încrezători, să-şi descopere forţele proprii, iar toate acestea să fie privite dintr-o dimensiune creştină“, a mai spus părintele Nicolae Ignat, iniţiatorul proiectului. Lucrările de amenajare a parcului de aventură vor fi finalizate în 2012.

La activităţile desfăşurate în parcul de aventură vor participa sute de beneficiari ai Centrului Dynamis. Copii provin în special de la centrele de plasament din Alba Iulia. „Avem în plan să oferim cursuri de socio-animaţie cu o durată mai mare de timp pentru cel puţin 400 de persoane, iar în activităţile cu durată de 2-3 zile să implicăm un număr mult mai mare de copii şi adulţi“, a mai precizat părintele Nicolae Ignat. De planificarea activităţilor de educaţie prin aventură, art-terapie şi drama-terapie se vor ocupa doi preoţi şi doi psihologi.

La activităţile din parcul de aventură de pe Mamut vor avea acces şi albaiulienii sau turiştii.

sursa: adevarul.ro

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Evanghelia zilei