Parintele Arhimandrit Serafim Popescu, comemorat la Totoi

În memoria părintelui Serafim s-a săvârşit slujba parastasului la 101 ani de la naşterea sa, iar evenimentul a fost organizat de parohia Sf. Ap. Andrei în colaborare cu nepoata părintelui Serafim, doamna Eugenia Cernău, credincioasa parohiei noastre. De menţionat că părintele Serafim a fost duhovnic aproape 50 de ani la mănăstirea Sâmbăta şi îndrumător, duhovnic şi prieten al părintelui Teofil Părăian care îl considera pe părintele Serafim „un om sfânt”.

De asemenea, tot în memoria părintelui Serafim Popescu, în 2013 a fost tipărit un volum omagial intitulat „Părintele Serafim Popescu, Duhovnicul Mănăstirii Sâmbăta”, care cuprinde viaţa, activitatea şi teologia părintelui şi a fost tipărit la Editura Reîntregirea şi care poate fi procurat de la parohia ortodoxă Totoi. Veşnică pomenire şi profundă preţuire acestui duhovnic binecuvântat.

Tot sâmbătă după masă, la parohia ortodoxă română Totoi, a fost botezat de către părintele paroh Sevaş Teofil, un copilaş minunat de la casa de tip familial Sf. Maria, cu numele Adrian Lakatos, în vârstă de 2 luni, naşă fiind doamna Hada Carmen, una dintre angajatele casei, care cu multă emoţie şi dragoste a primit a deveni părintele spiritual al micuţului. Casa de tip familial Sf. Maria este administrată de către Asociaţia Filiala Filantropia ortodoxă română Totoi, din cadrul Filantropia ortodoxă Alba Iulia, şi alături de casa de tip familial Sf. Ana, găzduieşte 30 de copii cu dizabilităţi multiple, copii înconjuraţi şi ocrotiţi cu multă dragoste şi preţuire.

(Sursa: reintregirea.ro)


sursa: doxologia.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 400

Id: 35060

Data: Oct 29, 2013

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Evanghelia zilei