Parohia Sfantul Haralambie din Iași iși consolideaza legaturile cu o comunitate de peste Prut

Parohia „Sfântul Haralambie” din Iași va participa duminică la Festivalul „Masa Pascală” organizat de Parohia Boghenii Noi, raionul Ungheni, Republica Moldova. Acțiunea face parte din seria de măsuri prin care comunitatea ieșeană își consolidează legăturile de sprijin și frățietate cu o comunitate de peste Prut.

Participarea invitaților de peste Prut la Festivalul „Masa Pascală” din parohia basarabeană va fi o premieră pentru comunitatea din Bogheni. Evenimentul este organizat anual la inițiativa și cu implicarea preotului Vladimir Childescu, paroh al Bisericii „Sf. Arh. Mihail și Gavriil” din Boghenii Vechi.

Participarea parohiei ieșene face parte dintr-o colaborare strânsă cu Parohia „Sf. Arh. Mihail și Gavriil” din Boghenii Vechi. În cadrul acesteia, cu sprijinul partenerilor, Departamentul Pro Vita Iași din cadrul Sectorului de Misiune al Arhiepiscopiei Iașilor și Inspectoratul Școlar Ungheni, Republica Moldova, se desfășoară proiectele „Vis de copil” și „Carte pentru Frați”.

Parohia „Sfântul Haralambie” a ajutat 20 de elevi basarabeni din parohie să-și facă pașaport, pentru a le organiza excursii la Iași și pentru a-i putea mentora pe parcursul celor patru ani de gimnaziu.

De asemenea, prin intermediul proiectului „Carte pentru Frați”, parohia ieșeană a donat peste 5.000 de cărți în limba română Gimnaziului „Anatol Popovici” din Boghenii Noi.

Pentru a întări legătura stabilită, la toamnă, comunitatea parohială de la Boghenii Vechi va fi invitată, de Ziua Recoltei, în România, la Parohia „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Săcărești, județul Iași.

Sursa foto: Parohia „Sf. Haralambie” Iași (Parohia Boghenii Vechi din Rep. Moldova)

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 37

Id: 76847

Data: May 6, 2022

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).