Patriarhul Alexandriei apreciaza proiectul cinematografic dedicat Sf. Nectarie: Documentarul apare intr-un moment potrivit

Patriarhul Alexandriei a declarat în urmă cu câteva zile pentru Orthodoxia News Agency că documentarul despre viaţa Sfântului Nectarie de Eghina nu putea să fie realizat într-un moment mai favorabil, în condiţiile în care anul acesta se împlinesc 100 de ani de la moartea marelui ierarh.

Declaraţia Conducătorului Bisericii Alexandriei a venit în urma întâlnirii cu Jelena Popovic, regizorul filmului, care i-a prezentat Patriarhului Teodor proiectul cinematografic dedicat Sfântului Nectarie.

Filmul intitulat „Omul lui Dumnezeu” reuneşte nume sonore de la Hollywood precum Mickey Rourke, Alexander Petrov, Aris Servetalis. Filmările se desfăşoară în Grecia.

Întrevederea dintre Patriarhul Teodor şi regizorul Jelena Popovic a avut loc la începutul lunii februarie în Atena.

După ce a aflat mai multe detalii despre documentar şi distribuţie, Preafericirea Sa a precizat că Biserica Alexandriei va organiza mai multe evenimente în cinstea Sfântului Nectarie, mai ales că anul 2020 este dedicat marelui taumaturg.

Pe lângă Patriarhia Alexandriei, Biserica Ortodoxă a Greciei a ales să îl omagieze pe Sfântul Ierarh Nectarie în anul 2020.

Sfântul Nectarie a fost canonizat de Patriarhia Ecumenică în 1961, fiind pomenit în data de 9 noiembrie.

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 39

Id: 69162

Data: Feb 12, 2020

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar