Pr. Acad. Mircea Pacurariu, evocat de Mitropolitul Ardealului: Un adevarat parinte. Te odihnea, iti dadea curaj

Mitropolitul Laurențiu al Ardealului a oficiat joi slujba de pomenire la un an de zile de la decesul părintelui academician Mircea Păcurariu, cel mai mare istoric al Bisericii Ortodoxe Române.

În evocarea pe care a făcut-o după slujbă, Mitropolitul a spus că marele profesor era un adevărat părinte.

„Este foarte greu să cuprinzi în câteva cuvinte personalitatea sa, dar ceea ce a lăsat în urmă şi ne pune pe noi în legătură directă cu personalitatea sa este munca pe care a depus-o la catedră şi la altar, iar apoi calitatea sa de adevărat părinte”.

„Și aduc mărturie nu de la alţii, ci de la mine”, a continuat IPS Laurențiu.

„Priviţi-i fotografia! Acelaşi chip senin şi plin de bucurie, de împăcare şi de realizare din toate punctele de vedere l-am văzut mereu. Prezenţa sa era una care te odihnea, care îţi dădea curaj, deşi a trecut prin multe încercări”.

„A avut chipul acesta al înţelepciunii, cu părul alb, a avut ceva înlăuntrul său pe care ni l-a lăsat tuturor, mai ales nouă cei cărora ne-a fost părinte, îndrumător şi coleg. Miile de preoţi care au ieşit din mâna acestui ilustru profesor sunt datori ca, toată viaţa lor, să-l pomenească şi să se roage pentru el ca Dumnezeu să-i rânduiască lui ceea ce i se cuvine sus, în Împărăţia cerurilor”, a spus ierarhul.

Parastasul a fost oficiat la mormântul părintelui Mircea Păcurariu aflat în cimitirul Bisericii „Buna Vestire” din Sibiu.

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).