Pregatiri pentru #ITO2016. IPS Casian s-a intalnit cu tinerii participanti din Eparhie

boss-fight-free-high-quality-stock-images-photos-photography-bible-old-book-table

In contextul pregatirii Intalnirii Internationale a Tineretului Ortodox, la initiativa, cu binecuvantarea si in prezenta Inaltpreasfintitului Parinte Casian, Arhiepiscopul Dunarii de Jos, au fost organizate in aceasta perioada, la nivelul Eparhiei, intalniri consultative cu cei 80 de tineri care vor reprezenta Dunarea de Jos la evenimentul cu deschidere nationala si internationala dedicat tinerilor crestini ortodocsi, informeaza pr. Gabriel Molocea, Consilier Mass Media al Arhiepiscopiei.

Dupa ce saptamana trecuta, Inaltpreasfintitul Parinte Casian a primit la Centrul Eparhial pe tinerii din judetul Galati, in data de 30 august a.c, la Asezamantul Social-Filantropic Sf. Mare Mucenic Pantelimon de la Lacu-Sarat, judetul Braila, s-a desfasurat cea de-a doua intalnire, de aceasta data cu cei 40 de tineri, reprezentanti ai judetului Braila.

Tinerii, selectati dupa criteriile stabilite de Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, sunt implicati in mod real in activitati educationale si social-filantropice, in parohiile din care provin.

In cadrul intrunirii, au fost prezentate obiectivele majore ale Intalnirii Internationale a Tineretului Ortodox, si s-au stabilit formele de pregatire si modalitatile de implicare a tinerilor braileni in programul propus de Patriarhia Romana, la respectivul eveniment.

La final, tinerii au primit din partea Chiriarhului locului volumul Tinerii in Biserica. Marturii. Provocari. Raspunsuri. , aparuta la Editura Arhiepiscopiei Dunarii de Jos.

La intrunirea prezidata de catre Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop Casian, au participat si slujitori ai Centrului eparhial, protoierei, preoti slujitori cu activitate deosebita in randul tinerilor si profesori de religie.

IMG_2310

 

The post Pregatiri pentru #ITO2016. IPS Casian s-a intalnit cu tinerii participanti din Eparhie appeared first on Basilica.ro - Agentia de presa a Patriarhiei Romane.

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 576

Id: 61020

Data: Aug 31, 2016

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar