Preotii Protopopiatului Iasi 1, in conferinta semestriala de primavara

Săptămâna trecută, preoţii Protopopiatului Iaşi 1 s-au reunit în conferinţa semestrială de primăvară, care, în acest an, a avut ca subiect de discuţie tema „Preotul şi preoteasa-părinţi în familie şi în parohie”. Gazda întâlnirii, ce s-a desfăşurat pe parcursul a trei zile, a fost Centrul cultural-pastoral „Sfântul Daniil Sihastrul”  din Durău, locul unde se vor desfăşura de altfel şi următoarele conferinţe semestriale de primăvară ale Arhiepiscopiei Iaşilor. Prima zi a întâlnirii, miercuri, 22 mai 2013, a început cu oficierea Sfintei Liturghii arhiereşti de către IPS Mitropolit Teofan, după care au început propriu-zis lucrările conferinţei, prin cuvântul de debut al Mitropolitului Moldovei şi Bucovinei şi prin prezentarea „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena, prezenţă a familiei creştine în misiunea Bisericii”, a părintelui Constantin Prodan, parohul Bisericii „Sfântul Mina” din Iaşi.

Conferinţa semestrială a avut cinci sesiuni de lucrări: „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena- prezenţă a familiei creştine în misiunea Bisericii”, „Preotul şi preoteasa-părinţi în familie şi în parohie”, „Preotul şi preoteasa ca slujitori ai Bisericii”, „Preotul şi preoteasa ca părinţi ai propriilor copii”, „Preotul şi preoteasa ca soţ şi soţie”. În cadrul acestor sesiuni, participanţii la conferinţă au avut posibilitatea să urmărească filme şi prezentări power-point, să participe la ateliere pe teme de lucru, dar şi să se roage în comun sau să discute la lumina unui foc de tabără. Invitatul special al manifestării a fost pr. prof. univ. dr. Ioan Cristinel Teşu de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iaşi, care, în cea de-a doua sesiune a lucrărilor, le-a vorbit preoţilor participanţi despre tema întâlnirii, „Preotul și preoteasa – părinți în familie și parohie”.

De-a lungul celor trei zile, preoţii ieşeni au fost însoţiţi de pr. Iulian Negru, consilier al Sectorului de Misiune, statistică şi prognoză pastorală al Arhiepiscopiei Iaşilor, şi de pr Toma Gradinaciuc, protoiereul Protopopiatului Iaşi 1.

Următoarea conferinţă semestrială de primăvară a Arhiepiscopiei Iaşilor va debuta astăzi, tot la Centrul cultural-pastoral „Sfântul Daniil Sihastrul”  din Durău, şi îi va reuni pe preoţii Protopopiatului Piatra Neamţ.

Tema întâlnirilor preoţeşti semestriale din Arhiepiscopia Iaşilor din acest an este dedicată Anului Omagial al Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena şi are ca principale obiective oferirea de cunoștințe și exemple vii  în ceea ce privește rolul de părinți în familie și parohie, descoperirea frumuseții vieții de familie în familia de acasă și în familia-parohie, şi înnoirea bucuriei de a sluji lui Dumnezeu și oamenilor, prin dialog și rugăciune.


sursa: doxologia.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 332

Id: 31191

Data: May 26, 2013

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar