Icoana făcătoare a Maicii Domnului de la Mănăstirea Nicula a fost purtată vineri în procesiune prin judeţele Cluj şi Bistriţa-Năsăud.
Potrivit reprezentanţilor mitropoliei, pelerinajul a avut loc „pentru a oferi o mângâiere sufletească bolnavilor, care suferă în spitale sau la casele lor de pe urma noului coronavirus, dar și pentru a-i întări pe medici și pe cei care muncesc în spitale”.
Procesiunea a pornit în cursul dimineţii de la Mănăstirea Nicula, după ce exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopie, arhim. Dumitru Cobzaru, a rostit rugăciunea specială pentru încetarea pandemiei.
Icoana Maicii Domnului de la Nicula a fost purtată în pelerinaj ultima oară în anul 1998, în contextul alunecărilor de teren din jud. Bistriţa.
În acel an, după ploi abundente, au fost alunecări de teren. Atunci s-a decis cu binecuvântarea Mitropolitului Bartolomeu icoana a pornit în pelerinaj în judeţul Bistriţa. Acum, după cum bine ştiţi, trecem prin vremuri de încercare şi restrişte, astfel că Mitropolitul Andrei a hotărât să se organizeze acest pelerinaj de Izvorul Tămăduirii cu icoana Maicii Domnului de la Nicula, a declarat pentru Trinitas Tv arhim. Dumitru Cobzaru.
Automobilul care a purtat icoana a mers fără oprire în zona spitalelor şi a bisericilor, a înconjurat Catedrala Arhiepiscopală şi a făcut un singur popas la Mănăstirea Sf. Elisabeta unde a fost întâmpinată de Mitropolitul Andrei.
Ierarhul a citit rugăciunea pentru încetarea pandemiei şi a vorbit despre purtarea de grijă a Maicii Domnului pentru poporul român.
„Este arhicunoscut faptul că Maica Domnului de la Nicula a intervenit în momentele cele mai grele pentru poporul nostru. Atunci, la vremuri de cumpănă, a lăcrimat şi apoi, an după an, credincioşii noştri au apelat la ajutorul ei în toate necazurile”.
În ultimii 30 de ani, icoana făcătoare de minuni de la Nicula a fost scoasă în procesiune doar de 3 ori. Icoana de la Nicula a fost pictată de părintele Luca din Iclod, în 1681.
Foto credit: Mitropolia Clujului
Categoria: Actualitate ortodoxa
Vizualizari: 289
Id: 69971
Data: Apr 25, 2020
Imagine:
În data de 25 aprilie 2020 s-au împlinit 135 ani de când Biserica Ortodoxă Română a fost recunoscută formal ca Biserică autocefală.
O Biserică autocefală este o Biserică ce are o conducere proprie, adică un sinod prezidat de întâistătătorul acelei Biserici, fie .....
Data: Apr 25, 2020
Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei explicat, în omilia rostită vineri, de ce Maica Domnului este numită Izvorul Tămăduirilor și a îndemnat să-i cerem ajutorul pentru încetarea pandemiei. Cuvintele au fost rostite la slujba oficiată în biserica parohiei Sf. Ioan Botezătorul din .....
Data: Apr 25, 2020
Mitropolitul Teofan a oficiat vineri Sfânta Liturghie în Sala „Eclesia” a Muzeului Mitropolitan din Iași.
Cu acest prilej, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei a rostit un cuvânt în care a explicat de ce Maica Domnului este Izvorul Tămăduirii.
.....Data: Apr 25, 2020
De Izvorul Tămăduirii, Mitropolitul Laurenţiu al Ardealului a vorbit despre ajutorul oferit de Maica Domnului „mai ales acum, când teama, frica, îngrijorarea și toate celelalte sunt asupra noastră”.
„Ea ne ajută mai mult decât oricând”, a
Data: Apr 25, 2020
Mitropolitul Andrei al Clujului a oficiat vineri Sfânta Liturghie la hramul Mănăstirii clujene „Sfânta Elisabeta”.
În predica .....
Data: Apr 25, 2020
Racla cu sfinte moaşte de la Catedrala din Roman şi o icoană reprezentând pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe au fost purtate miercuri în procesiune pe străzile Bacăului pentru stoparea pandemiei.
Data: Apr 25, 2020
Dreapta credinta si rugaciunea pentru unitatea Bisericii - temelia vietii crestineDuminica a VII-a dupa Sfintele Pasti (a Sfintilor Parinti de la Sinodul I Ecumenic)Ioan 17, 1-13'In vremea aceea, ridicandu-si ochii Sai catre cer, Iisus a cuvantat: Parinte a venit .....
Data: May 16, 2010
Sfanta Cruce - semnul iubirii care invinge pacatul si moarteaDuminica dinaintea Inaltarii Sfintei Cruci (Convorbirea lui Iisus cu Nicodim) Ioan 3, 13-17Zis-a Domnul: nimeni nu s-a suit in cer, fara numai Cel Care s-a pogorat din cer, Fiul Omului, Care este in cer. Şi precum Moise .....
Data: Sep 12, 2010
Evanghelia Duminicii dupa Inaltarea Cinstitei Cruci (Luarea Crucii si urmarea lui Hristos) (Marcu 8, 34-38; 9, 1)Zis-a Domnul: cel care voieste sa vina dupa Mine sa se lepede de sine, sa-si ia crucea sa si sa-Mi urmeze Mie. Caci cine va voi sa-si mantuiasca sufletul sau il va pierde; dar .....
Data: Sep 19, 2010
Sfanta Taina a Maslului impartaseste credinciosului harul nevazut al tamaduirii sau al usurarii suferintelor trupesti si intarirea sufleteasca. Intrucat si Postul cel Mare se apropie, va prezentam mai jos programul liturgic al unor manastiri si schituri bucurestene privind savarsirea Tainei .....
Data: Feb 24, 2012
Credinta in Hristos aduce vindecareEvanghelia Duminicii a VII-a dupa Rusalii (Vindecarea a doi orbi si a unui mut in Capernaum) Matei 9, 27-35.In vremea aceea, pe cand trecea Iisus, s-au luat dupa Dansul doi orbi; acestia strigau si ziceau: miluieste-ne pe noi, Fiule .....
Data: Jul 11, 2010
Teologie academica si viata bisericeasca - Simbolul Religios (01 03 2015)
Teologie academica si viata bisericeasca - Vorbirea in limbi - Mai este actuala astazi in Biserica (18 10 2015)
Teologie academica si viata bisericeasca - ASTRA si destinul cultural al SIBIULUI (03 05 2015)
Teologie academica si viata bisericeasca - Facultatea de Teologie Ortodoxa din Iasi (29 03 2015)
Teologie academica si viata bisericeasca - Misiunea parohiei ortodoxe romane in diaspora (14 06 2015)
Teologie academica si viata bisericeasca - Sfantul Arhidiacon Stefan (27 12 2015)
Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).