Program Catehetic in Postul Craciunului, in parohiile din Arhiepiscopia Clujului

Programul și subiectele catehezelor au fost gândite ca o introducere teologică a credincioșilor în marea minune a Nașterii Domnului, pornind de la păcatul primilor oameni și terminând cu universul Crăciunului ilustrat de colinde și de imnele liturgice, toate acestea ilustrând marele mister al mântuirii oamenilor. Cele șase teme au fost alese și pregătite sub forma de schițe de cateheze de către Biroul de catehizare parohială, format din Pr. Petre Horea, Pr. Dorel Gălan, Pr. Claudiu Melean, Pr.prof.dr.Dorin Ielciu, Pr.dr. Petru Ilea, Prof. Marian Sidon, sub coordonarea părintelui inspector Liviu Vidican Manci și au fost transmise prin intermediul protopopiatelor preoților din întreaga Arhiepiscopiei. Catehezele sunt însoțite și de un mini ghid catehetic, care își propune să le ofere preoților principalele linii teoretice după care trebuie să își întocmească un plan de lecție, dar și să îi conștientizeze asupra importanței educării credincioșilor pentru misiunea Bisericii.

Temele propuse sunt: Crearea lumii, Omul: de la „facere” la „cădere”, Omul, de la „cădere” la „speranţă”, “Fiul lui Dumnezeu, Fiul Fecioarei se face”, Naşterea Domnului Iisus Hristos şi „renaşterea” noastră, „Crăciunul” în cultul ortodox şi colindele româneşti și au ca suport bibliografic catehismul Viu este Dumnezeu, care prezintă într-o manieră atractivă și accesibilă învățătură de credință a Bisericii Ortodoxe.

Un astfel de proiect catehetic s-a desfășurat cu foarte bune rezultate în Arhiepiscopia Clujului în perioada Postului Adormirii Maicii Domnului, dar și în anii anteriori, când preoții au susținut în fața credincioșilor mai multe serii de cateheze care au avut ca subiect: explicarea Sfintei Liturghii și prezentarea teologiei Simbolului de credință.

Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Clujului

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Evanghelia zilei