Protoieria Sector 4 Capitala a organizat o sesiune de informare antidrog

Peste 50 de tineri au participat luni, în biserica Parohiei Sf. Ev. Ioan din Capitală, la o sesiune de informare antidrog organizată de Protoieria Sector 4 Capitală.

Sesiunea a fost susținută de comisarul Ștefan-Cristian Burtan, conducătorul Centrului Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog II București, structură regională aflată în cadrul Agenției Naționale Antidrog (ANA).

El a prezentat prevederile legislației în vigoare, cele mai întâlnite cazuri și atitudinea pe care trebuie să o manifestăm față de consumatorii de droguri.

Prin relatarea unor cazuri concrete au fost descrise etapele procesului infracțional, urmările medicale ale consumului de droguri și consecințele penale ale traficului de droguri de risc și de mare risc.

Comisarul Cristian Burtan a precizat că „problema drogurilor trebuie conștientizată, trebuie discutată, iar tinerii care cad victime acestui flagel trebuie ajutați și scoși din statutul de consumatori sau traficanți, în primul rând prin schimbarea anturajului de prieteni și prin încrederea pe care trebuie să o aibă față de părinți”.

Oficialul din cadrul ANA a accentuat că singurii prieteni adevărați și susținători ai celor care ajung să aibă astfel de probleme sunt părinții acelora.

În cadrul întâlnirii a fost prezentat parcursul pe care îl are un consumator de droguri, care mai întâi este victimă a acestei dependențe, iar mai apoi, în special din lipsa banilor necesari achiziţionării drogurilor, ajunge să fie infractor, prin traficarea şi distribuirea drogurilor.

Întâlnirea a fost moderată de Pr. Vlad Mîndru, inspector de resurse umane în cadrul protoieriei.

Părintele protopop Ion Armaşi, gazdă a evenimentului, a adus în discuţie rolul de informare pe care trebuie să îl asume parohiile, afişând la aviziere comunicatele poliţiştilor antidrog şi datele de contact ale autorităţilor competente.

Tinerii au fost îndemnaţi să transmită în cercul lor de prieteni informaţiile prezentate în cadrul întâlnirii. De asemenea, au fost invitaţi să apeleze la reprezentanţii Agenţiei Naţionale Antidrog ori de câte ori se confruntă cu probleme din zona consumului şi traficului de droguri, fiind garantată confidenţialitatea informaţiilor.

Au fost încurajaţi să discute despre problemele pe care le întâlnesc şi la Taina Spovedaniei, deoarece preotul îi poate îndruma în multe dintre situaţiile dificile în care se pot afla.

Sesiunea de informare a fost al doilea eveniment realizat în cadrul colaborării dintre Protoieria Sector IV Capitală şi Agenţia Naţională Antidrog.

Anterior a fost organizată o sesiune de formare, desfăşurată pe parcursul a două zile, 9 şi 10 iulie 2019, la sediul central al Agenţiei Naţionale Antidrog.

În viitor, vor fi organizate astfel de întâlniri cu poliţiştii antidrog şi pentru tinerii din alte zone ale Sectorului 4 – Bucureşti.

Foto credit: Protoieria Sector 4/Vlad Mîndru

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 45

Id: 68435

Data: Dec 3, 2019

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar