Protopopiatele Dorohoi si Darabani, in conferinta preoteasca semestriala

Conferinţele semestriale preoţeşti de primăvară din Arhiepiscopia Iaşilor au continuat în perioada 29-31 mai, cu întrunirea preoţilor din protopopiatele Dorohoi şi Darabani. Întâlnirea, ce a fost prezidată de Înalt Preasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, s-a desfăşurat la Centrul cultural-pastoral „Sfântul Daniil Sihastrul“ din Durău, şi a avut tema „Preotul şi preoteasa -părinţi în familie şi în parohie“. Conferenţiarii speciali ai întâlnirii au fost preotesele Eufemia Toma şi Natalia Corlean, autoarele blogului „Slujirea preotesei“, care au susţinut prezentările „Biserica din casă. Rolul preotesei în viaţa Bisericii şi în familia ortodoxă“ şi „Bucuria de a sluji. Juliana Schmemann”, iar părintele Precob Daniel de la parohia „Naşterea Maicii Domnului” din Hilişeu-Cloşca, Protopopiatul Dorohoi, a susţinut prezentarea „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena, prezenţă a familiei creştine în misiunea Bisericii“.

Conferinţa semestrială preoţească a avut cinci sesiuni de lucrări: „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena - prezenţă a familiei creştine în misiunea Bisericii“, „Preotul şi preoteasa - părinţi în familie şi în parohie“, „Preotul şi preoteasa ca slujitori ai Bisericii“, „Preotul şi preoteasa ca părinţi ai propriilor copii“, „Preotul şi preoteasa ca soţ şi soţie“. În cadrul acestor sesiuni, participanţii la conferinţă au avut posibilitatea să urmărească filme, să participe la ateliere tematice, dar şi să se roage în comun sau să discute la lumina focului de tabără.

De-a lungul celor trei zile, preoţii participanţi au fost însoţiţi de pr. Iulian Negru, consilier al Sectorului de Misiune, statistică şi prognoză pastorală al Arhiepiscopiei Iaşilor, de pr Stelian Ciurciun, protoiereul Protopopiatului Dorohoi, şi de pr. Constantin Pînzariu, protoiereul Protopopiatului Darabani. Ieri, tot la Centrul cultural-pastoral „Sfântul Daniil Sihastrul“ din Durău, conferinţele semestriale preoţeşti de primăvară din Arhiepiscopia Iaşilor au continuat cu întâlnirea preoţilor din protopopiatele Iaşi 2 şi Hîrlău.

Tema întâlnirilor preoţeşti semestriale din Arhiepiscopia Iaşilor din acest an este dedicată Anului Omagial al Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena şi are ca principale obiective oferirea de cunoștințe și exemple vii  în ceea ce privește rolul de părinți în familie și parohie, descoperirea frumuseții vieții de familie în familia de acasă și în familia-parohie, şi înnoirea bucuriei de a sluji lui Dumnezeu și oamenilor, prin dialog și rugăciune.


sursa: doxologia.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 316

Id: 31405

Data: Jun 2, 2013

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Users login
username:
Password:
Calendar
Evanghelia zilei