Protopopiatul Tinca: Ajutor in valoare de 30.000 de lei pentru elevi din satele bihorene

Ghiozdane noi și rechizite școlare, haine, încălțăminte, abonamente de transport și diverse sume de bani au fost oferite de Protopopiatul Tinca pentru 105 elevi cu posibilități materiale reduse, la început de an școlar.

Această acțiune solidară a preoților din Protopopiatul bihorean Tinca a făcut parte din programul eparhial intitulat „Ajută un copil să meargă la școală” și a presupus cheltuieli în valoare de 30.000 de lei, informează Episcopia Oradiei.

Toți elevii implicați în acest proiect, însoțiți de preoții parohi și de o parte din părinți, au fost chemați joi, 5 septembrie la biserica parohială din satul Tinca. Acolo au participat la slujba de Te Deum pentru noul an școlar oficiată de Părintele Protopop Călin Ovidiu Popa împreună cu mai mulți clerici.

Protopopopul le-a urat elevilor spor la învățătură în noul an școlar, i-a îndemnat la bună-cuviință, rugăciune și ascultare pe toată perioada școlarizării și i-a încurajat să privească educația, împodobită cu rugăciunea, ca pe principala lor șansă de reușită în viață.

De asemenea, părintele protopop le-a mulțumit și i-a felicitat pe toți preoții parohi, pentru implicarea si jertfa dovedită și în cadrul acestui proiect.

La final, elevii și însoțitorii lor au fost invitați de protopopiat la masă la unul din restaurantele din localitate.

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar