Protopopul Aurel Munteanu, comemorat la 80 de ani de la moartea martirica / IPS Andrei: Sa-i urmam credinta!

Protopopul Aurel Munteanu a fost comemorat joi la împlinirea a 80 de ani de la moartea martirică.

Slujba de pomenire a fost oficiată în Catedrala Moților din Huedin de Mitropolitul Andrei al Clujului, Maramureşului şi Sălajului. În curtea bisericii, unde se află mormântului protopopului martir, a fost oficiat un Trisaghion.

Momentele comemorative au fost precedate de Sfânta Liturghie, când Mitropolitul Andrei a îndemnat să valorificăm modelul de viaţă al protopopului Aurel Munteanu.

„Bun lucru este acesta că ne aducem aminte de sufletul lui. După cuvântul Sfântului Apostol Pavel din Epistola către Evrei, suntem datori să ne aducem aminte de el. Şi văzând felul cum şi-a încheiat viaţa, să-i urmăm credinţa”, a afirmat Înaltpreasfinţia Sa.

Răspunsurile liturgice au fost date de Grupul psaltic „Theologos” al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, condus de arhidiaconul Adrian Dobreanu. La chinonic, interpreta de muzică populară Arlesiana Agrijan a intonat balada protopopului Aurel Munteanu, scrisă de profesorul Nicolae Șteiu.

Protopopul erou și martir Aurel Munteanu a fost ucis în 10 septembrie 1940 de trupele horthyste care au ocupat Ardealul.

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar