PS Antonie: Doar facand binele aratam ca suntem adevarati crestini

PS Antonie

Duminica, 13 noiembrie 2016, Preasfintitul Parinte Antonie de Orhei, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Chisinaului, a oficiat Sfanta Liturghie la biserica Sfanta Treime din curtea Liceului Prometeu din Chisinau, informeaza Biroul de presa al Mitropoliei Basarabiei.

Evanghelia ne arata care este aproapele nostru. Vedem ca orice om care are nevoie de ajutor este aproapele nostru si suntem indemnati sa-l ajutam neconditionat. Doar facand binele aratam ca suntem adevarati crestini. Mantuitorul rostind cuvintele: Mergi si fa si tu asemenea ni se adreseaza si noua. Şi noi suntem indemnati sa devenim samarineni milostivi. Este atata suferinta. Sa fim alaturi de cei in necazuri si nevoi, pentru ca asa ne vrea Dumnezeu – buni, milostivi si iubitori de semeni, a spus PS Antonie in cuvantul de invatatura.

La final, ierarhul a multumit dlui director Aurelian Silvestru, prezent si el la slujba, pentru faptul ca promoveaza credinta crestina prin includerea orei de religie in programul de studiu de la Liceul Prometeu, subliniind ca acest exemplu ar fi bine sa fie urmat si de alti directori de institutii de invatamant scolar.

***

Piatra de temelie a bisericii din curtea Liceului Prometeu a fost pusa de catre Inaltpreasfintitul Petru, Arhiepiscop al Chisinaului, Mitropolit al Basarabiei si Exarh al Plaiurilor, in anul 2000, iar la 15 noiembrie 2003 a avut loc slujba de sfintire, oficiata tot de Intaistatatorul Mitropoliei Basarabiei. 

2

 

The post PS Antonie: Doar facand binele aratam ca suntem adevarati crestini appeared first on Basilica.ro.

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 397

Id: 61358

Data: Nov 16, 2016

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar