PS Ioan Casian de Vicina implineste 10 ani de arhierie

ps-ioan-casian-de-vicina-isi

Preasfintitul Parinte Ioan Casian de Vicina, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Romane a celor doua Americi, aniverseaza sambata, 02 iulie 2016, ridicarea la rangul de Arhiereu.

Ierarhul s-a nascut la 20 februarie 1969 in orasul Comanesti, judetul Bacau, din parintii preotul Ioan si preoteasa Mariana.

A urmat scoala elementara si liceul industrial clasa matematica-fizicain orasul natal intre 1975-1983, respectiv 1983-1987. Intre 1989-1993 a fost student al Facultatii de Teologie Andrei Şaguna din Sibiu, absolvind cu teza de licenta in drept canonic Iconomia in Biserica Ortodoxa sub indrumarea Prof. Dr. Ioan Floca. Tot in timpul anilor de studiu intra in contact cu curentele de reinnoire ale vietii spirituale si teologice al caror reprezentant atunci era Preasfintitul Parinte Episcop-Vicar Serafim Joanta.

Intre 1993-1995 sejurneaza in manastirea Sf. Ioan Botezatorul (Ierusalim) unde primeste primele elemente de formare monastica. In acelasi timp urmeaza cursuri de greaca veche la Institutul Pontifical Flagelazione (Ierusalim), de franceza la Institutul de limba si cultura franceza Alliance francaise (Ierusalim) si de initiere in tehnica picturii si restaurarii de icoane. In 1995 primeste tunderea ca rasofor cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Parinte Mitropolit Serafim al Germaniei si Europei de Nord.

Intre 1995-1998, printr-o bursa de excelenta primita din partea unui grup de 20 de manastiri catolice, urmeaza cursurile Universitatii Pontificale Sf. Anselm de Canterbury (Roma) – Facultatea de Istorie si Spiritualitate monastica si Patristica si Institutul Pontifical Oriental, Specialitatea Istorie, Arta si limbi clasice (greaca si latina veche)absolvind cu lucrarea Drumul spre libertate: un studiu al comentariului asupra rugaciunii Tatal nostru al Sf. Maxim Marturisitorul profesori coordonatori fiind Jeremy Driscoll si Maciej Bielawski. Tot in acest timp face mai multe stagii in cateva manastiri din Europa: manastirea benedictina Inaltarea Sfintei Cruci (Chevetogne, Belgia),manastirea benedictina Sf. Dominic de Silos (Burgos, Spania)si comunitatea monastica din Bose (Italia).Frecventeaza parohia romaneasca Sf. Ioan Casian (Roma)ajutand strana bisericii.

La sfarsitul studiilor, la chemarea Inaltpreasfintitului Parinte Mitropolit Iosif al Europei Occidentale si Meridionale vine la Paris unde implineste functia de secretar administrativ pana in anul 2002. In aceeasi perioada conduce corala parohieiSf. Paraschiva – Sf. Genoveva (Paris)cu care va sustine mai multe concerte la Amiens, Paris (Catedrala Notre-Dame, Catedrala greaca), UNESCO, Neuilly. Este redactor-traducator al revistei Sfantul Ioan Casian.

Pe data de 23 iunie este hirotonit diacon, iar apoi pe 24 iunie 2001 preot pe seama Manastirii Inaltarea Sfintei Cruci (Malvialle, Franta).Pe data de 01 noiembrie 2001 primeste tunderea in monahism (schima mica) pe seama aceleiasi manastiri. Face un stagiu scurt in manastirea Sf. Ioan Botezatorul (Maldon, Essex, Anglia). Intre anii 2002-2003 este preot paroh la parohia Sf. Iosif din Bordeaux unde tine mai multe conferinte cu tema Sarbatorile mari din cursul anului bisericesc in Biserica Ortodoxa in cadrul Asociatiei de arta crestina si iconografie Ogivky si un atelier biblic pe marginea mai multor texte biblice.

Din aprilie 2003 pana in iunie 2006 este preot paroh la parohia romana Sf. Nicolae din New York (USA). In 2004 primeste titlul de arhimandrit.

La propunerea Inaltpreasfintitului Parinte Arhiepiscop Nicolae si cu aprobarea Consiliului Eparhial arhimandritul Ioan Casian este propus pentru functia de Episcop-vicar si este ales de Sf. Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane in sedinta din 02 martie 2006. Pe data de 2 iulie 2006 este hirotonit in Catedrala cu hramul Sfintilor Imparati Constantin si Elena din Chicago. De atunci pana astazi si-a desfasurat activitatea pastoral-misionara in special in cadrul parohiilor romanesti de pe coasta de est a SUA si Canadei.

The post PS Ioan Casian de Vicina implineste 10 ani de arhierie appeared first on Basilica.ro - Agentia de presa a Patriarhiei Romane.

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 1107

Id: 60468

Data: Jul 2, 2016

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Evanghelia zilei