PS Timotei Prahoveanul la Cernica: Dacă a fost un timp al dăruirii, un timp al lucrării, va fi și un timp al evaluării

Fiecare are un număr de ani, mai mic sau mai mare, pentru a inmulți darurile primite de la Dumnezeu, a spus Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul duminică la Mănăstirea Cernica.

„Timpul vieții este un timp al inmulțirii acestor daruri”, a subliniat ierarhul reflectand la Pilda talanților, textul evanghelic al zilei.

„Duminica de astăzi ne amintește tututror că dacă a fost un timp al dăruirii, dacă avem un timp al lucrării pentru a inmulți darurile primite de la Dumnezeu, va fi și un timp al evaluării”, a spus PS Timotei.

„Va fi un timp cand Stăpanul ne va cere tuturor, și celor care au primit cinci talanți. și celor care au primit doi, și celor care au primit unul, intrebandu-ne ce am făcut cu darurile primite, le-am inmulțit sau le-am ingropat”.


Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor a slujit in Biserica „Sf. Nicolae” din ostrovul Mănăstirii Cernica, in contextul implinirii a 30 de ani de la mutarea la Domnul a Episcopului vicar Roman Stanciu Ialomițeanul (mai tarziu Ilfoveanul), fost stareț al așezămantului monahal.

La finalul Liturghiei, PS Timotei a oficiat o slujbă de pomenire la mormantul Episcopului vicar Roman Stanciu.

Vezi mai multe imagini in Galeria Foto de la eveniment.

Foto credit: Basilica.ro / Raluca-Emanuela Ene


Sursa: Basilica.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 29

Id: 80279

Data: Feb 12, 2024

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).