PS Timotei: Sfintenia este o impreuna lucrare a omului cu Dumnezeu

2-12-1

In Duminica a II-a dupa Pogorarea Sfantului Duh, 03 iulie 2016, Preasfintitul Parinte Timotei, Episcopul Ortodox Roman al Spaniei si Portugaliei, a oficiat Sfanta Liturghie in biserica parohiei  Inaltarea Domnului din Santarem, Portugalia, informeaza site-ul oficial al Eparhiei. La finalul slujbei, Preasfintia Sa a acordat parintelui paroh Ciurean Moldovan Florin rangul de Iconom.

In cuvantul sau de invatatura, Preasfintitul Parinte Timotei a explicat de ce Biserica a randuit doua Duminici pentru cinstirea tuturor sfintilor si a sfintilor romani. Unul dintre motive este acela ca exista si sfinti pe care nu-i cunoastem, pe cei cunoscuti ii avem in calendare, dar pentru ca sa-i cinstim pe toti, adica si pe cei necunoscuti, s-a randuit Duminica Tuturor Sfintilor, iar Duminica Sfintilor Romani reflecta roadele Duhului Sfant prezente si in neamul nostru.

De asemenea Preasfintita Sa a vorbit despre sfintenie si a indemnat la straduinta si lupta pentru dobandirea acesteia. Sfintenia este o impreuna lucrare a omului cu Dumnezeu, Care da sfintenia celor ce si-o doresc. Sfintenia este natura omului, iar omul cel adevarat este omul sfant. 

La Sfanta Liturghie a fost prezent si domnul Dumitru Socolan, Ambasadorul Republicii Moldova in Portugalia.

 

The post PS Timotei: Sfintenia este o impreuna lucrare a omului cu Dumnezeu appeared first on Basilica.ro - Agentia de presa a Patriarhiei Romane.

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 507

Id: 60531

Data: Jul 7, 2016

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Evanghelia zilei