Raport: 63% din populația lumii trăiește in țări in care nu-și poate manifesta liber credința creștină

Aproape 5 miliarde de oameni (63% din populația lumii) trăiesc in țări in care manifestarea liberă a credinței creștine este restransă sau chiar interzisă, relatează un raport al organizației Aid to the Church in Need. In ultimii trei ani, lista de țări in care creștinii sunt uciși sau răpiți a ajuns la 40.

De asemenea, conform cercetărilor ACN, aproape 340 de milioane de creștini din intreaga lume – sau 1 din 7 – trăiesc intr-o țară in care suferă o formă de persecuție violentă, de la arestări arbitrare și pană la ucidere.

Raportul arată continentul african drept cel mai violent anti-creștin, din cauza răspandirii violenței jihadiste.

O altă constatare este că, in prezent, condițiile pentru creștinii din Orientul Mijlociu ar putea fi mai rele acum decat in timpul ocupației ISIS, iar indiferența societății globale față de situație inrăutățește problemele creștinilor:

Liban: Explozia din 4 august 2020 de la Beirut a afectat grav cartierul creștin al orașului, determinandu-i pe liderii Bisericii să pună la indoială perspectivele de supraviețuire pe termen lung.

  • Siria: In ultimului deceniu, populația creștină s-a prăbușit de la 1,5 milioane la 300.000 de persoane. In zonele controlate de militanții islamici, liderii Bisericii aflați in atenția publicului sunt atacați in mod regulat, iar multe biserici au fost distruse.
  • Irak: Au mai rămas doar aproximativ 150.000 de creștini, iar mulți ar putea incă emigra. Pe langă amenințarea persistentă a violenței, creștinii irakieni se confruntă cu discriminarea la locul de muncă și la școală.
  • Iran: Creștinii iși pot pierde locul de muncă sau dreptul la educație doar pentru credința lor.
  • Arabia Saudită: Populația creștină este formată in cea mai mare parte din muncitori migranți din Africa sau Asia. Din cauza etniei și a credinței lor, munca lor este exploatată și subcompensată, existand in același timp un risc constant de deportare.
  • Yemen și alte țări afectate de crize umanitare: Creștinii au mai puține șanse să primească ajutoare de urgență, care sunt adesea distribuite de moschei.

Raportul privind libertatea religioasă in lume al organizației Aid to the Church in Need (ACN) a ajuns anul acesta la cea de-a 16-a ediție. Este realizat o dată la doi ani, pe baza informațiilor de la membrii organizației, surse locale, materiale de fond, studii de caz și analize regionale.

ACN este organizație caritabilă catolică care oferă ajutor de urgență și sprijin pastoral Bisericii persecutate in 140 de țări.

Foto credit: Aid to the Church in Need

Urmărește-ne pe Telegram:�t.me/basilicanews


Sursa: Basilica.ro

Categoria: Actualitate ortodoxa

Vizualizari: 199

Id: 78890

Data: Aug 18, 2023

Imagine:

Articolele urmatoare
Cele mai vizualizate articole din categorie
Calendar
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).